Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 19-07-2011, 06:03   #1860
olubitkabuu
Ağaçsever

olubitkabuu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-11-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sin-ameki Mesajı Göster
sayın yıldıztozu kök temizliği tarifi için teşekkürler uygulayıp tekrar geribildirimde bulunucam.
sayın olubitkabuu çiçek algısı konusundaki yorumlarınız çok güzel benim de tam olarak demek istediğim oydu ****** üretici, satıcı, bakıcı bakış açıları farklı olacak ama beni üzen taraf çiçekçilerin ilgisiz ve bilgisiz olmasydı. ben fikir paylaşımı için gitmiştim çiçekçilere yoksa haldır haldır toprak aradığım yok da, siz bilirsiniz ne düşünüyosunuz bu konuda diye akıl danışmak için gitmiştim. yani birisi benim işimle ilgili kapımı çaldığında dinlerim ilgilenirim bilgimi paylaşırım ve yardımcı olmaya çalışırım. iyi bi çiçekçi diye gittiğim bi dükkandan da bu bekledim bulamayınca da biraz içerledim açıkçası. büyük, cadde üstünde, işlek bir yere dükkan açmaktan biraz daha fazla birşey olmalı herhalda diye düşünüyorum hele ki canlı birşeyse sattığınız, insanlar bunları satın alırken mana yüklüyorlar dediğiniz gibi ve dolayısıyla bi cevabı, bi ilgiyi de hak ediyolar bir sıkıntıları olduğunda... bende çok edebiyat parçaladım hakkaten.. neyseki çiçekçide bulamadığım paylaşımı burda buluyorum , teşekkürler
Aslinda onlardan empati beklerken sizin de biraz o acidan bakmaya calismaniz gerekiyor. Soz ettigimiz bu islemler ve bilgiler her ne kadar ev kullanicisi icin cok onemli olsa da satici icin degil. Cogu cicekci uretici degil satici, tam tabiriyle esnaf. Esnaf'i kotu bir sey diye soylemedim. Ekmegini kazanma sekli bu adamin. Isler iyi gidiyorsa o cicek ellerinde tas catlasin bir ay kalir. Cogu cicek bir iki gun icerisinde biter. Aslinda cicekcilerin ogrenmesi gereken tek sey onlari oldurmemek -ki bunu yapiyorlar-.
Dedigim gibi olmek uzere olan bir orkideyi atmak yerine iyilestirmeyi tercih etselerdi bu maddi zarara neden olurdu. Illa duygusal acidan bakmak istiyorsaniz da soyle dusunun; ona harcadigi en kucuk para, zaman, emek cocugunun rizkindan gidiyor.

olubitkabuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön