View Single Post
Eski 18-07-2011, 22:19   #434
ardabora
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Sevgili ardabora, iki çeşit sıvı besin var. Vilmorin ve Compo. Hangisi denk gelirse onu kullanıyorum. Vilmorin sardunya gübresi.

Yanındaki bitkiyi sevmemiş olabilir. Bence mavişi tek dikmelisin. Yayılmayı seviyor. Tamamen gölgede mi? Güneşin fazla dik gelmediği saatlerde bir iki saat güneş almasına müsade edebilirsin. Yani ben öyle yapıyorum. Bir de baharda daha çok güneş alacağı bir yere koyuyorum. Sıcaklar başayınca daha gölge bir yere alıyorum.
Sevgili zenfree, yanındaki bitki derken sardunyaları kastediyorsan,onlar ayrı saksıda,mavişin sepetini sardunyaların önüne almıştım.. fakat mavişin saksısında,yaprakları minikken, mavişin yapraklarına benzeyen bir oluşum çıktı.iki haftadır oldukça büyüdü,dikkatle bakarsan göreceksin,en öndeki sardunya çiçeğinin yanında duruyor,sepet sapının tam altında.(bir önceki resimde)

büyüdükçe yaprak şekli değişmeye başladı,söküp atsam mı? ne olduğunu da anlamadım ki...zat-ı muhterem onu mu beğenmedi acaba?

Ben sabah güneşi alan bir yerde tuttum ben mavişi şimdiye kadar,daha dün tam gölgeye aldım,sanırım tüm gün gölge için geç kaldım. Şu an ortanca ve duvar dibindeki hederaların gölgesinde ikamet ediyor.Hatta alttaki resimden sonra buz servisi yaptım kendisine...Akşamüstü sevdiğim bir aile misafirliğe geldi,ayıptır söylemesi beyler iki kadeh rakı içmek istediler ama buz yok! Nerede? Maviş hanım bunaldı da ona ikram ettik.

Ama sepetler saksılara göre daha çok nem kaybına sebep oluyor galiba...

Sevgili Limon,evet tomurcuklar var,hatta bu akşam minik bir çiçek kendini göstermeye başladı,bu hafta açacak hepsi sanırım.İnşallah sizinkiler gibi çiçeklenir de uğraştığıma değer...

Eklenen Resimler

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön