View Single Post
Eski 18-07-2011, 11:20   #81
Hakan Öncü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2010
18.07.2011

Tatilden döndüm.
7 gece 8 gün sistemimden ayrıl kaldım.
Gitmeden önce manuel sera bekçisi babama sistemime 2 günde 1 20 lt su eklemesini istedim. Sulardan 10 lt si besinli 10 lt si ise çeşme suyu olacak şekilde 2 günde bir 20 lt su ekledi. Havaların çok sıcak olması bitkilerin çok büyümesinden dir sanırım. Su tüketimim günlük 20 lt ye ulaştı. Suyun tahminimden fazla tüketilmesinden dolayı su tankım dolana kadara babama yarısı besinli yarısı çeşme suyu olacak şekilde suyu tamamlattım. Son 2 gün herhangibir su koymadı C.tesi ben geldiğimde ilk yaptığım suyu kontrol etmek oldu. Ph 8.5 - 9 civarı Ec 4 civarında idi. Yaklaşık 40 lt su ekleyince Ec 2,8 e Ph 8 civarına indi. Sülfirik asit ile Ph ı daha sonra 6,5 kadar düşürdüm.

Domateslerde yokluğumda gelişme olumluydu. Çeri domatesler kızarmış, arkadaki domatesler meyve vermeye ve boylanmaya davam etmiş. Yüksek EC ve Ph domatesleri çok kötü etkilememiş ama salataların alt yaprakları kurumuş ve yanmıştı. Sistemimde en altta olan 1 kök çilek çok kötü durumda idi. Kurumuş ve geçen sene yaşadığım kırmızı örümcek benzeri bir sıkıntısını görünce hemen söktüm.

Resimlerim altta dır. Bugun üzerindeki toplanabilecek mahsülleri toplayıp yine nemazal ile ilaçlamayı düşünmekteyim. Bu ilaçlamayı 1 lt su içine 3 cc nemazal koyarak yapmaktayım.

Eklemek ya da uyarmak istediğiniz konuları lütfen çekinmeden belirtiniz.
İyi günler.

Eklenen Resimler

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön