View Single Post
Eski 18-07-2011, 09:27   #2183
jineop
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Sevgili ardabora,
küpeliye bulaşmanı kutluyorum. 3 sene öce bende 500 kuruşa aldığım 4 tane küçük fide ile başlamıştım. Tembellikten direk bahçeye diktim. Çok hızlı büyüdüler, yanlara dallar verip kısa sürede küçük ağaççık oldular. O sene donlar başlamadan her biribini budayıp yaptığım uyduruk naylon seraya taşıdım. Ama budayınca onlarca minik dal, kıyıp atamadım. İçeriye aldığım uzun saksıların her yerine bu dalcıkları çelikledim. Oldumu sana baharda onlarca küpeli. Eşe dosta elimde götürdüm, isteyenlere yolladım. Ve kalan yine 30 kadar küpeliyi yine bahçeye taşıdım. Baktım o uyduruk serada bile birşey olmuyor. Geçen sene yerlerinden kıpırtatmadım. Diblerine bol miktarda yanmış gübre ekledim. Yapraklar karardı, döküldü. Baharla tekrar coştular. Ve şubat ayından itibaren bu dallardan su da köklendirmeye başladım. Su içinde ortalama 10 günde kökleniyorlar. Nisan- Mayıs aylarında nerdeyse 1 hafta. Seralarda gezerken yere düşen dalları aldım, su da köklendirdim. Onları saksılara ektim. Çok keyifli. Hemen onları saksılardan çıkar ve bahçeye gölge bir toprağa kavuştur. Önlerine büyük taşlar koy, üstlerinden sarksınlar.
Resimlerle kendileri anlatsınlar
Sevgiler.

Eklenen Resimler

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön