Fakat benim (burada bunu söylemeden geçemeyeceğim kusura bakmayın) hain eşim,o koskocaman cevizi kesti,benden habersiz,gerekçesi de gölge yapıyormuş,onun gibi çok sayıda hanımelleri ve güllerime de aynı şeyi yapmıştır.3m.lik ağaç yukkayı da batıyor diyerek kesmiştir,yani ben böyle bir çiçek düşmanı ile de senelerdir savaş verdim.Şu anda içimi döktüm size,İşte o mor salkımda tabii mahfoldu,kökünü bile bırakmamışlar.ağlıya ağlaya bir odun halindeki mor salkımı dua ederekgövdesine sarıldım,sevdim okşadım,ve oraya tutacağından şüpheli şekilde tekrar diktim.
........................
ben bitkilere hayvanlardan daha çok acıyorum.Hayvanlar sesle kendilerini ifade edebilir ama bitkiler şikayetlerini ancak kendilerini anlayan ve sevenlere anlatabilirler.
demişsiniz bir mesajınızda,
.............
(Aynı duyguları hissettiğimizi okuyunca, paylaşmayı istedim )
Merhaba Berrin hanım,
Bahçenize hep misafir oluyorum.Bitkileriniz çok güzel.
Ama en çok yukarıda yazdıklarınızı okuduğum zaman ,aynı duyguları paylaştığımı hissederk yazdım sizin bahçenize.
Ben de ağaç kesildiğini veya herhangi canlı bir bitkiye zarar verildiğini gördüğümde çok üzülürüm. Elimden geliyorsa alıp yaşatmaya çalışırım.
Geçtiğimiz günlerde komşumuzun bahçesindeki, bakmaya doyamadığımız gülleri bir gece hepsini söküp ,çöp bidonuna attıklarını öğrendiğimde kurtarmak için o güzelleri , artık onlar için çok geçti.Ölmüşlerdi.
Nasıl kıyıyorlar..Bilemiyorum.
Bahçeleriniz çok güzel.Mutlu ,sağlıklı günler diliyorum.