View Single Post
Eski 17-07-2011, 13:18   #2655
canerbaran
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-05-2008
Benim de Gojilerim var

Selamlar,
Evimin balkonunda goji yetiştireyim dedim. Birşeyler yaptım ancak bazı sorunlarım oldu. Şimdi kırmızı örümcek belasıyla uğraşıyorum. Kükürt önerildi, bende uyguluyorum. Forumdaki çiçek açmış fidanları görünce deli oldum çünkü bende ne çiçek ne de meyve yok henüz.

NQ1 gojim;

Name:  7.jpg
Views: 633
Size:  47.4 KB

Bir ara susuzluktan kurumak üzereydi ama şimdi iyi. Yaklaşık 80 cm üstünden budadım. Şimdi yanlardan dallar veriyor. Onlarda uzayınca şekillendirmek için budayacağım.

Lucidium barbarum gojim;

Name:  14.jpg
Views: 602
Size:  53.9 KB

Bu ilk satın aldığım fidanım idi. 50-60 cm üstten budadım. Yanlardan çıkan dalları da uzayınca onlarıda 40-50 cm'den budayıp iplerle saksıya bağlayarak şekillendirdim.

Telef olmak üzere olan NQ1 gojim;

Name:  22.jpg
Views: 621
Size:  42.4 KB

Kırmızı örümcek bir çok dalını kuruttu. Nispeten iyi görünen dalları dışındaki tüm dallarını budadım. Kükürt kırmızı örümceğe etkili dendi ama bugün sabah örümcekler yapraklar ve dalların üzerinde o kadar yoğundu ki.. bir kez daha kükürtledim. Umarım ölmez.

Tohumdan NQ1 gojilerim;

Name:  16.jpg
Views: 631
Size:  47.7 KB

Bunları tohumlarını yurtdışından getirttim. 12 adet fidanım var. Daha 400-500 tohum var elimde. Onları seneye Yozgat' taki tarlamız için saklıyorum. Yakında çimlendiririm.

Bu da tohumdan yetiştirmeye çalıştığım Tamarin (Demir Hindi);

Name:  15.jpg
Views: 617
Size:  41.8 KB

canerbaran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön