Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smarty17
Bugün köye gittim.Ağaçları budarken koşumuzun inek dışkısını arazisinde uzun bir süre (1-2+ ay) bekletip onları bir kalıp haline getiriyor.Bunada tezek deniyor.Bu tezekler kışın sobalara atılıyor.Yani 3-4 ay sonra.Bu süredede gübre yanıyor.Benim size sorum bu tezekleri bir yerde saklayıp ihtiycamız olduğunda bitkilere versek olmaz mı ? Yanmamış olması gibi bir durumda söz konusu değil.
|
Arkadaşlar memleket topraklarının organik yapısının genel görünüm olarak yürekler acısı olarak bir tarım ülkesine yakışmıyan bu manzaralara yetmiyormuşçasına yakacak olarak kullanımına nasıl göz yumuluyor veya kırsal insan barınma ihtiyaçları içinde birinci sırada ısınma sorununa kendi imkanları içinde çare aramasına nasıl ilgisiz kalınıyor bunu anlamak güç olsa gerek.
smarty17 organik madde ister fermente olsun isterse olmasın toprak için birinci derece önemli bir girdi durumundadır, bu tezeklerin toprakta kullanımına ilişkin bazı açıklamalar getireceğim, fermentasyonu tamamlanmamış organık maddeler malç gibi toprağa bırakılarakta toprak için yarayışlı hale gelecektir.
İşlenmesi bitmeyen organik malzemeler toprağa karıştırıldığında toprak yorgunluğu yaratmaktadır, başkada bir sakıncası olacağını sanmıyorum
detayları buradan takip edebilirsiniz.