View Single Post
Eski 15-07-2011, 22:26   #559
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tturt Mesajı Göster
Bu başlığı uzun zamandır dikkatli bir şekilde takip ediyorum. Umuyorum burada yaşananlarla, konuşulanlarla, tartışılanlarla ve belgeleriyle tarihsel süreçte bir çok kişi ve kuruma ışık tutacağını düşünüyorum.

Tamamen hobi amaçlı olan bahçemizde ilk defa sebzelerde ve iki elma ağacında kaolin kili (sunguard) uygulaması yaptık. Kaolin uygulamasını 18/06/2011 tarihinde yapmıştık o hafta 3 gün yoğun yağmur yağmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu çektiğim fotoğrafları ekliyorum. Benim gözlemim elma ağaçlarının yapraklarında daha yoğun kaolin kili kalmışken sebze yapraklarında daha az kaolin kili kalmış. Bu farkın nedeni olarak aklıma iki şey geliyor uygulama aynı miktarda kaolin kili kullanılarak yapılmıştı. İlk önce sebze bahçesine kaolin uygulaması yapmıştım. Sonra elma ağaçlarına uygulamayı site görevlimiz yaptı. Aklıma gelen ya yapıştırıcıyı fazla koydu ya da fazla uygulama yaptı. Uygulamayı şarjlı 4 litrelik pompayla yaptık. Ayrıca kaolin kili uygulaması yapılan iki elma ağacı kaolin kili sonrasında dallarında 12-13 cm'lik uzama gözlemledim. Bu normal mi bilmiyorum.

Haftaya tekrar kaolin uygulaması yapmayı düşünüyorum. Sizce yapmalımıyım, bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Eklenti 234258

Eklenti 234259

Eklenti 234260

Eklenti 234261

Her iki sebepten de olabilir. Yani yoğun kaolin kullanımı veya yapıştırıcının fazla olmasından kaolin daha uzun süre yaprakta kalıyor.

Birde bitki yaprağı tüylü ise bu sebepten tutunma fazla oluyor.

Domates de _ yeşil kurt ve tuta _ ve elma da _ elma iç kudu_ için kaolinin içine B. F bakterisi ( delfin wg) kullanırsanız etkisini genişletmiş olursunuz.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön