View Single Post
Eski 15-07-2011, 22:13   #41
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Tekin bey böyle ağır gaflar yapmayın artık. Yazdıkça batırıyorsunuz. El yatkınlığı değildir sorun. Belliki bu konuda yeterli deneyim ve bilgiden yoksunsunuz.
Verdiğinz likte şu alnıtıyı yaptım. Tarihi google çeviride bir öğrenin yardımcı olacak size.

Feb 20th, 2010 | By Sandy | Category: Wiring
Yok çeviremedim derseniz mesaj tarihi şubat ayına ait. happybonsai sitesi. Bir de diğerine göz atayım bakalım ne inci buldunuz.

"Bonsai wiring can be done year-round for most tree species. During the growth season branches grow thick quite fast as a result the wire will cut into the bark, creating ugly scars. Check on your tree regularly and remove the wire on time. "
Sanırım bu cümle size referans oldu.

Şimdi soru şu ingilizce yazıldı yabancı bir sitede yazıldı ise bir cümle sorgulanmadan gerçek mi kabul ediliyor.

Bu durumda size faydası oalcaksa, İnglizce ve başka bir sitede yazıp link atayım ikna etmek için.
Ne deniyor orada teller dallar zara verirse hemen kaldırın mı? Bu sırada ağaç gelişim dönemindeymiş. Telleme bu gelişime engel olma riskini de getirirmiş amaan ne gam İngilizce yazılmış yapın diye. Yapın, sonucuna katlanırsınız olur biter.

Kışın gübre verin yazın su vermeyin. böyle ilginç yorumları İngilizcedir diye referans kabul edin.
E ağaçlarınız hızlı büyüyor zaten sizin el alışkanlığı var. Öyle ingilizce yorumlar okuyorum yok artık bu kadar da olmamalı diyorum. Bizden çok önce başlamışlar daha bunları mı okumalıyım diyorum.

Yazın telleme yaptım diye anlatana tam da aman sıkıldım derken şöyle bir göz attım, o foruma iyi halt ettin dalların zarar gördüğünde ne yaptın oraya dolgu mu doldurdun falan yazsam iyi olur. "Her hafta kontrol et"miş. aman sizde edin. izleri görünce rahatlayın teller gelişime engel olacak biçimde dalı boğduğu içinde sevinrisiniz bir daha yapmayayım bari elin gavurun her dediğine eyvallah demeyeyim dersiniz.

Verdiğizi linklerde uygulamaların doğru olduğuna dair bu kişilerle ilgili ne gibi bir referans sunabilirsiniz bana.
Biri derleme bilgiler sunan bir site.
Bakyım diğeri nasıl bir şeymiş.
o da çok eğlenceli.

"Begonivilim ölüyor". Admin cevpalamış "uygun suladığınızdan emin misiniz?" Be adam bir fotoğrafını görmeyi dene.

Referanslarınzı bunlar şimdi ne tepki vereyim.

şu iyi , İngilizce site
demek doğru, yapın.

Bitki elinizin yatkın olduğunu anlayamayacağı için tellediğiniz yerlerde besin akışı sıkışacak hiç aklınıza böyle bir durumun ne sonucu oalcağı gelmiş miydi. Sonra tüh dediğinizde iş işten geçmiş olursa, olsun yeni ağaç alırım mı diyorsnuz,. Yoksa önden demiş miydiniz bunu.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön