View Single Post
Eski 15-07-2011, 21:30   #32
kömür
Ağaç Dostu

kömür's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2008
Teşekkür ederim.
Evet pembe açan bitki gala (calla lily).
Bir fotoğraf bulup eklemek istedim, bu fotoğrafta barış çiçeği (peace lily) nin akvaryum içerinde suda sucul bitki gibi satıldığını görebilirsiniz. Köklerinin süs havuzunda olup gövdelerinin dışarıda olduğu fotoğraflar ve bilgilerlede karşılaşmıştım bu bitkiler hakkında araştırma yaparken.
http://www.aquapage.eu/Plants.php?detail=117

Name:  19771u.jpg
Views: 1656
Size:  52.3 KB

Bu arada ben başaramadım, denediğim bitkiler (calla lily) suda çürüdüler. Belki su seviyesi yüksek geldi, belki de su şartları uygun gelmedi bilemiyorum. Ancak deneyebilirsiniz ve denemenizde fayda var demek istiyorum.
Paludaryuma ektiğim tabanda en altta (1,5-2cm) torf yoğunluklu toprak, üzerinde (2-3 cm) diatomit (kedi kumlarının esas maddesi) ve en üstte yarım cm. dere kumu olduğunu belirteyim.
Suda olunca güneş görmemesi gibi bir durumun sözkonusu olduğunu sanmıyorum. Fotosentez için kesinlikle ışığa ihtiyaçları var.

Bu arada söze başlamışken paludaryumun gidişatından da bahsedeyim.
Sucul bitkilerim uyum sağlamış olmakla birlikte gelişmeleri oldukça yavaş. Bunun sebebinide bir yandan oluşmakta olan kırmızı alglere bağlıyorum. Cep telefonu kalitesindeki son fotoğraf için kusura bakmayın

Name:  20110715214705.jpg
Views: 1727
Size:  44.7 KB

Bugünlerdeki fikrim ise paludaryuma tuz ekleyip tuzluluk oranını zamanla arttırıp acısuya çevirmek. Bu esnada sucul bitkilerimden vazgeçmiş olacağım, neonlar ve hayalet balığınıda acısu canlılarıyla değiştirmeyi planlıyorum.
Yakında yeni gelişmelerle birlikte olacağız

kömür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön