View Single Post
Eski 11-03-2007, 20:40   #11
aybala
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Alıntı:
Mümkünse arazi yöresinden bir tanıdık bulmaya çalışın.
Benim başıma geldi.Dönümü beş bin liralık yeri on bine aldım.
@cekirdek,
Haklısınız bu önemli bir konu, bu yüzden bize de Yalova yolları görünüyor gibi.

Ayrıca
Alıntı:
Biz İstanbullular alacak olursak o arsayı ve deneyimsizsek fiat yükseliyor..Biz İstanbul'daki her tür yüksek fiata alışkın olduğumuzdan,dışarıdakiler bize uygun geliveriyor.
Bu tespitiniz de çok doğru. Ayrıca emlak piyasasının içinde gelişen enterasan pazarlama yöntemleri de var. Mesela bana gösterilen ilk yer tamamen yokuştu ve yokuşun son kısmında ise ciddi bir toprak kayması vardı. Ayrıca arazinin belli bölümlerinde yağmur suyu neredeyse dere oluşturmuştu. Satıcı ise araziyi kaçırılmaması gereken bir fırsat gibi sunuyordu.

Sonra gösterdiği arazinin içinde iki tane çok güzel ağaç olmasına rağmen, yola cephesi olmaması (bu gerekliliği bilmememize rağmen) içimize sinmemişti.

Genel anlamda fiyat konuştuğumuzda ise bize önerilenin yarısı kadar bile bütçemiz olmadığını söyleyerek oradan ayrıldık.

Araziye bakmaya gittikten 2 hafta sonra arazi sahibinin bizi telefonla arayıp, "Baktığınız araziye talip çıktı, siz ne düşünüyorsunuz? Orası olmasa bile bize gösterebileceği başka araziler de var." demesi ise yüzümde sadece tebessüm oluşturdu.

Biz İstanbullular piyasayı bilmesek bile sürekli alavere dalavere içinde yaşadığımızdan olsa gerek karşımızdakine sürekli kuşku ile bakıyoruz. Ama bahsettiğiniz gibi aceleci ve bilmeden davranmak yanlışlıklara neden olabiliyor. Bunları burada konuşmak ve belki bizleri bu yanlışlıklardan alıkoyar. Bu yüzden konu hakkında yorum yazan herkese teşekkürler.

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön