merhabalar. 10 ay önce evde boş boş duran topraklı saksıya 4 limon çekirdeği sokuşturmuş 1-2 kez çiçek yapraklarına su sıktığım fısfısla sulamıştım 2 hafta içinde ilk fideyi görünce çok şaşırmış ve mutlu olmuştum hergün büyüdüğünü gördükçe mutluluğum artıyor. limonum büyüyünce netten araştırdım ki aynı yöntemle çoğu kişinin bir limonu olmuş. gerçi aynı saksıda 3-4 limon olmamalı ayrılmalıymış. ayrıca araştırdığım kadarıyla dikenli olan fideler yabani oluyor limon vermesi için yaz döneminde aşı yapmak gerekiyormuş. benim limonlarım dikenlenmeye başladı ve fideleri ayırmak için eylülü bekliyorum.

1. limonumu bu şimdi aşılayabilir miyim yoksa daha gövdenin kalınlaşması için beklemelimiyim
2. aşıyı nerden bulabilirim ve ben yapabilirmiyim. ayrıca nasıl yapmam lazım
4 fidem aynı saksıda (acemilik işte) aşıdan sonra eylül ayında mı ayırayım fideleri yoksa önce mi ayırayım.
5. forumda Msaygın beyefendi bir cevabında saksıda yetiştirilen limonların boyundan kesilmesi gerektiğini uzamasına gerek olmadığını yazmış şimdi budayayım mı yoksa aşıda zaten bunacak mı çok teşekkürler şimdiden