View Single Post
Eski 15-07-2011, 00:02   #27
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Yanlış gördüğüm şeye doğru mu diyeyim. İnce bir fidana göz göre göre kalın mı diyeyim. Böyle mi memnun olacaksınız. Kaç çalışmanıza yanlış dedim de böyle sonuçlar çıkardınız.
Bu da bir ağacınıza ilgili bir şey söylediğim ilk cümledir.

Bundan sonra fikrimi belirtirim yaptığınız işlerle ilgili, ne doğru ne yanlış ona göre değerlendirirsiniz.

Tahammülünüz yoksa yaptığınız işin eleştirilmesine hiç sergilemeyin olur biter.Ya da eleştirmeyin beni diye not düşün.

Toplantılarda ne çıkıp ne çıkmadığına birkaç yüz kilometre ilerden ahkam kesmek sizi aşan bir durum, ne çıkmadığı da, olmadığınız toplantı içeriğinden bihaber olduğunuzdan bilemeyeceğiniz bir sonuç.
Olmazsa size de bir eğitim vereyim orada, içeriğinden ne çıkardığınızı özetlersiniz.

Zamanınız yoksa acele işlere yönelin. Ama böyle yaptığınız için hızlı sonuç elde ettiğinizi düşünmeyin. Bonsaide acele edilecek bir şey yok.

Benim ne yaptığıma dair ne kimseye hava atmaya, ne aman da beğenilmeye ne de övülmeye ihtiyacım var.

İzmir'de Türkiye'nin geri kalanına göre ne durumda olduğumuzu siz farkedemiyorsanız da bu sizle ilgili bir durum. Ha buradan sergi açmanızla ilgi bir gönderme çıkarmamı bekliyorsanız. Ben ilgimi kaybeecek kadar sergiyi Türkiye'ni çok yerinde açmışım. Çok merak ettiğim bir şey değil.
başarılı olmanın kıstası anlamında bir şeyse bu açayım bu kış bir kaç sergi. Ne kazandıracaksa bana ..

İnce dalları da da bonsai diye kimse bana ikna edemez. Bonsai midir saksıya alındı diye, olmaz. Yıllar ister. Yukarıda linkini sizi nde verdiğiniz örneğe bakın kabaca kaç yılda o şekli elde etmiş tahmin yürütün.

Bence de "bana kalmalısınız" ve bir ince fidan almışsanız on yıl üzerinde uğraşmalısınız. Hoş kalın gövdeler de ancak bu kadar yılda şekle girer ya her neyse.

İlk ağaçları bunları bonsai yapacağım diye saksıya koyduğumda üniversiteyi bitirdiğim yıldı. Zamansa otuz yıl kadar olmuş. ( Tam olarak yirmi altı yılmış) O sıra bana bugün benim söylediklerimi söyleyecek birisini bulsaydım çok yol almış olurdum. Eve telefon bile yeni bağlanmıştı o yıllar.
Sabır mı bende var. Bu kadar yıl defarca yeniden başladım.

Hiç bir şey bilmeden başladığım denemelerimi bugün herkesin yeniden yapması gerekmiyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön