View Single Post
Eski 14-07-2011, 23:20   #81
mesutcan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2010
Sayın Xenkebikec. Böyle güzel şeyler duydukça inanın bazen sırf burada sizlere bir şeyler paylaşabilmek için kendimi zorluyor ve işe koyuluyorum. Yani benim de size teşekkür etmem lazım bir bakıma. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkürler. Bir şeyleri insanın kendisinin yapması gerçekten büyük zevk. İnşallah hepimiz aklımızdaki şeyleri yapabilcek fırsat, sağlık ve zaman bulabiliriz.

Sayın Legedema07. 524 metrekareye neler yapılmaz ki. Ancak arsanız gerçekten arsa mı acaba? Yani tarla statüsünde mi, ya da belediye orada bir imar çalışması yapmış mı? Bunu belediyeden öğrenebilirsiniz. Bu çalışma yapılmamışsa imar çalışması sırasında arsanızın bir bölümü yol ve kaldırım gibi ortak alanlar için blediyeye geçiyor. Herhalde 400 m2 kadar size bir alan kalabilir. Bir de arsanın olduğu yerde m2'nin ne kadarına ne kadar m2 ev yapılabiliyor buna bakmak lazım. Mesela %50 veriliyorsa eğer ve 400 m2 arsanız kaldıysa 200 m2 ev yapabilirsiniz. Tek kat 200 m2 de olur, iki kat 100'er m2 de. Ben çok detaylı bilmiyorum ama bu işler böyle bir sürü ince detayla dolu. İnşallah hayallerinizdeki bahçeli evi en kısa zamanda en kolay şekilde inşa ettirebilirsiniz.

Bu arada yarın sabah (15 Temmuz Cuma) bir aksilik çıkmazsa havuza tekrar kolları sıvayacağım. Bakalım neler olacak. Saygılar, sevgiler.

mesutcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön