Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kemalcuce
İyi günler
Badem kategorilendirme 3 çeşit bildiğim kadarıyla
El bademleri(Ellle kırılanbilen)
Diş bademleri(Dişle Kırılabiilen)
Taş bademleri(Taş vb ile kırılabilen)
Bazı badem grublarında örnek verelim misal
El bademleri nonperail , ne plus ultra
Diş bademleri, teksas, ferragnes, ferradeul vs vs
Taş Bademleri bertina vs
Şimdi tuanonun meyvesine küçük diyorsunuz ama ya ağacınız tuono değil veya sık meyve tutumundan dolayı meyveler küçük.Keşke geçen haftaki urfa gezisinden getirdiğim bademleri yemeseydik size gönderseydim  .Tuanonun dez avantajı ikiz meyve yapması.
Çiçeklenmelere dönemlerini iyi gözlemlemişsiniz.Ferragnes ile nonperail bademinin arasında fark var.Biz firma olarak nonperial çeşidiini tavsiye etmiyoruz talepleri geri çevirmemek için fidanını satmıyor değiliz ama ağaç gelişimi, toleransı , pestisit kalıntı kalma olasığı, kuşla mücadelesi çok zor birde teksas olarak önerilen tozlayıcı gerçek tozlayıcısı değildir.Nonperial bademin carmen(Carmelde olabilir) bademi tozlar teksas ise kısmen tozlar.
Biz Amerikadan carmen badem fidanı getirmeye calıstık yapamadık ama bu sene muhtemelen getirecez.
|
Kemal Bey,
Öncelikle bilgiler için teşekkür ederim.
Burda amacımız kesinlikle birilerini yanlış çıkarma değil.
Literatürde bu açıdan bakarsanız diş bademi olabilir ama kabuğu sert ( Bu önemli nonperial gibi tuzlayıp kabuğu ile satma şansımzı olmadığını vurgulamak istedim.). Yani sert kabuklu badem.
Tuana konusuna gelince yukardada dedim çok verimli bir çeşit yapraktan çok meyva vardı bu sebepten olabilir.Ama tavsiye etmiyorum. İkiz bademden dolayı.
İyi çalışmalar umarım sizi üzmemiştir eleştirimiz.