Gelelim sabah sabah bu konuyu açma nedenime

Dün eve gittiğimde beni çok güzel bir süpriz bekliyordu. Birkaç ay öncesine kadar hoyada çiçek sapının neye benzediği hakkında fikrim dahi yoktu ama dün akşam ilk defa bir hoyanın açmış halini gördüm

Sevincimi buradakiler tahmin edebilir ancak, dışarıdan bakanların ne diyecekleri zaten malumunuz
10 Nisan 2011'de Tayland'dan gelen 2 uzun
çelikten birini bölerek diğerini bölmeden diatomitte köklendirmeye almıştım. Krohniana çelikleri paketteki diğer türlerin aksine çok sağlıklıydı, 3'ü de hızla diplerden sürgün vererek şaşırttılar beni. Bölmeden uzun olarak ektiğim çelik 3 hafta önce çiçek sapı verdi ve hızla büyüttü. Tomurcuklarının çatlama anını göremedim maalesef. Ancak yeni açılmış çiçeklerin hareketini, geriye doğru kıvrılıp top halini almasını uzun uzun seyrettim, inanın çok keyifliydi

Çiçek geriye doğru kıvrılmasını tamamlayınca da birkaç poz çektim ama kaliteli çıkmadı karanlıkta. Şimdilik bunlarla idare ediverin, akşama toparlanmış halinin resimlerini de eklerim
Önceki mesajda alıntılama yaptığım sitede kokulu olduğu belirtilmemiş ama yıldız yasemine benzer güzel bir kokusu var, yanında alınabiliyor ancak. Öyle odayı kokutacak kadar yoğun değildi dün, belki bugünden sonra durum değişir.
Hoyaları bana tanıtan ve yetiştirme inceliklerini, yöntemlerini sabırla paylaşan bütün dostlara bir kez daha teşekkür ederim, iyi ki varsınız