Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil keskin
Syn Lillium:
Topraktaki kilin ağaç gelişimi açısından bu kadar olumsuz etki yaptığını sizin sayenizde öğrenmiş bulunuyorum.Ben bu analizi 90 cm den aldım.Ama bu arazide 3 tane yetişmiş büyük ceviz ağacı var.Ben kendimi burası için odaklamıştım.Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. 
|
Sevgili keskin, kil ağaç gelişimi için büyük bir etkendir, dedim ya moralinizi bozmak istemem, ön araştırmanızı iyi yapın.
Ne güzel önünüzde örnekte teşkil eden üç adet ceviz ağaçınız da var, ceviz ağaçı çok toprak seçici bir ağaç değil ,Örneğin 2.5- 3 metre hafif kumsal süzek derin topraklarda daha iyi gelişim sağlar, killi kireçli bir toprakta daha az gelişim sağlar, benim ceviz bahçesi kurmuş olduğum topraktada alt tabakalarda bölge bölge beyaz toprağa rastlamıştım, bu gibi durumlar gelişim için hep bir etken, kil aşağı yukarı her toprakta var, oranları çok yüksek ya da büyük bölümü kil olan topraklarda bahçe kurarken tüm bu etkenleri göz önüne alarak kurmak ya da kurmamaya karar vermek gerekir.
Örneğin benim bahçe kurmuş olduğum toprak ile, bahsettiğim humuslu gevşek derin topraklardaki gibi olmasını aynı gelişimi aynı verimi beklemek biraz hayal olur.