Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 13-07-2011, 09:33   #1849
olubitkabuu
Ağaçsever

olubitkabuu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-11-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sin-ameki Mesajı Göster
geçtiğimiz hafta, hatırı sayılır iki çiçekçiye ellerinde orkide harcı bulunup bulunmadığını, değiştirme konusunda yardımcı olup olamayacaklarını sordum. malesef 2 çiçekçi de bu talebimi komik buldu. harcı bulamayacağım ve orkidemin çoktan ayvayı yemiş olduğu konusunda hemfikirlerdi. tabii bana yeni bi tane almamı önermeyi de ihmal etmediler... yazık.. üzüldüm..
sn sin-ameki
Fotograflarinizdan anladigim kadariyla en az bir tane saglam kokunuz var bu iyi bir sey. Fakat topraginin kurumasini beklemeyin uc bes gune dokun suyu gibi bir algilamaya sebebiyet vermek istemedim. Her evin nemi sicakligi hava akimi vs. farkli olabilir bu yuzden bitki topraginin ve bitkinin kendisinin su kaybetme hizi farkli olacaktir. Bu nedenle koklere bakmanizi soyledim. Zaman bulursam ne demek istedigimi anlatmak icin fotograf cekip yollarim.

Orkideler zaten dik durmaz bitki olarak. O yuzden destek citasina toka ile tutturulmus sekilde satilirlar. Benim kastettigim yapragin dik durmasi idi. Onun da fotografini yollarim hazir yollamisken.

Cicekcilerin size oyle demesi normal. Ureticiye gitseniz o da ayvayi yemis atin gitsin diyecektir. Ben de elimdeki orkideler o duruma gelirse atarim. Gecimini orkideden saglayan biri icin o bitkiyi iyi duruma getirmek icin harcayacagin is gucu, para ve zamana yeni bir fide alip onu buyutup satarsaniz daha karli gelir.
Ev kullanicisi icin durum cok farkli. Onlar icin o orkide kocasinin evlilik yildonumu hediyesi ya da su yasli dunyasinda geriye kalmis tek arkadasi... (edebiyat da parcaladim tamam oldu)
Orkide topraginin islevini yitirmesi birkac yil alir. O yuzden haril haril toprak aramaniza gerek yok. Ama illa degistirmek istiyorsaniz forumda yardimci olabilecek insanlar var.

Kisacasi orkideniz umitsiz vaka degil. Henuz...

olubitkabuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön