View Single Post
Eski 12-07-2011, 09:33   #753
PlentyPlant
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Elimde büyüteçle ben de unlu bit avındayım son zamanlarda ama çiçekleri yakından gözlemlemek aklıma gelmemişti. Hakikaten çok güzel bir ipucu oldu benim için. Teşekkür ederim.
Başlığınıza, bitkilerinize ve sunumunuza gösterdiğiniz titizlikle örnek bir başlık sizinkisi. Bizlere gösterdiğiniz tüm güzellikler için tekrar teşekkürler.
Sözlerinizle onurlandırıyorsunuz Sayın Selenn, asıl ben teşekkür ederim. Hepimiz birbirimizden birşeyler görüp öğreniyoruz. En azından, ben kendi adıma pek çok şey öğreniyorum.

Unlu bit avı deyince aklıma geldi. Biliyorsunuzdur; Neem Yağı diye bir ürün var. Organik tarımda da pek çok haşerat ile mücadele kullanılıyor. Son üç haftadır deniyorum. Melisa'nın tümü unlu bit ile kaplı. İlaç çare olmadı. Birer hafta arayla bu ürünü kullandım. Hala canlı bitler var ama bitki yapraklarının kuruyup dökülmesi durdu, aksine canlanma başladı. Bitlerin büyük çoğunluğu kuruyup öldüler. Önce bitkinin bünyesine, oradan da onunla beslenen canlının bünyesine geçiyor. Canlının beslenmesi kesiliyor, üremesi ve kabuk değiştirmesi duruyor ve beslenemeyen, üreyemeyen canlı ölüyor.

Birkaç bitki üzerinde deniyorum şimdilik. İlk sonuçlar olumlu görünüyor. Bu konuda bilginiz, deneyiminiz (veya bilgisi olan üye arkadaşımız) varsa, paylaşmanızı rica edeceğim. Önemli bir avantajı da hafif doz aşımlarında, diğer zehirler gibi bitkide yakıcı etki yapmıyor.

PlentyPlant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön