View Single Post
Eski 11-07-2011, 09:43   #51
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Haklısın sevgili karalale. Tüm meyve artıklarından da yapıyorum.

Sevgili jezebel, Pembişten sana da geliyor, bence hoyaların sırrı ilgisizlik.

Muz Enzimi,
Enzim yapmak bölümünde okumuştum. Ben şu şekilde yaptım.

Yaklaşık 10 tane muz kabuğunu ve 2 tane muzu küçük küçük doğradım (blender dan da geçirilebilir), 5 litrelik bir pet şişeye, 2 gün dinlendirilmiş suyun içine attım. 2,3 dilim ekmek, 2,3 kaşık yoğurt, 1 çy bardağı kadar pekmez ve 2 kaşık EMA koyup güneşe bıraktım. Ağzına, iğneyle delinmiş bir balon kapattım ve balonu çıkmaması için sıkıca bağladım. Yaklaşık 1,1.5 ay sonra sulama suyuna 5 lt.ye 1 çay bardağı ölçüsünde karıştırarak verdim.

EMA yoksa da fark etmiyor.

Bu potasyum, birde fosfor içeren bir meyve-sebze-bitki bulursam fosfor enzimi denemek istiyorum.
Burada, acemicaylak azot/fosfor/potasyum oranlarıyla ilgili bir liste vermiş. 2. enzim denememde biraz kopya çektim, sizin de işinize yarayacağını düşünüyorum.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön