Haklısın sevgili karalale. Tüm meyve artıklarından da yapıyorum.
Sevgili jezebel, Pembişten sana da geliyor, bence hoyaların sırrı ilgisizlik. Ben yokken daha hızlı büyüyorlar.
Enzim yapmak bölümünde okumuştum. Ben şu şekilde yaptım.
Muz Enzimi,
Yaklaşık 10 tane muz kabuğunu ( ben Anamur muzu kullandım..) ve 2 tane muzu küçük küçük doğradım (blender dan da geçirilebilir), 5 litrelik bir pet şişeye, 2 gün dinlendirilmiş suyun içine attım. 2,3 dilim ekmek, 2,3 kaşık yoğurt, 1 çy bardağı kadar pekmez ve 2 kaşık EMA koyup güneşe bıraktım. Ağzına, iğneyle delinmiş bir balon kapattım ve balonu çıkmaması için sıkıca bağladım. Yaklaşık 1,1.5 ay sonra, Gaz çıkışı bittiği zaman olmuş demektir. Sulama suyuna 5 lt.ye 1 çay bardağı ölçüsünde karıştırarak verdim.
EMA yoksa da fark etmiyor. (veya 1 çay kaşığı kuru maya diyor konunun uzmanları)
İçine biraz yonca yaprağı veya teze ot da konursa, azotta sağlanmış olur.
Not: Sonradan öğrendim, muz potasyum ve fosfor içeriyormuş.)
Düzenleyen agozce : 13-02-2012 saat 00:50
|