View Single Post
Eski 10-07-2011, 13:40   #522
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
sn Acemi Çaylak,

Alıntı:
Bu konuda ben hep Raynox'u örnek aldım. Adam en azından ürününü geliştirmiş. Zaten ürününe sadece kaolin demiyor.
Bence de Raynox'u örnek almanızda fayda var. Herkes bir ticari ürün yaratabilir ve ticari ürününe, kendine has ve özel bir ticari isim vermelidir. Kaolin gibi jenerik bir isim zaten vermemelidir. Siz de zaten ürünün karışım olduğunu söylüyorsunuz. Bu itibarla, eğer yaptığınız denemelerde elde edeceğiniz sonuçlar bu sezonda yararlı olursa ve karşılaştırılabilen fiyatı (diğer ürünlerin fiyatlarıyla birim ağırlık nötralize edilerek karşılaştırılmış fiyat) uygun ise, çiftçiler piyasadaki diğer ürünlerle karşılaştırarak, işlerine gelirse zaten tercih edeceklerdir. O yüzden, bence burada tüm özelliklerinin mercek altına alarak eleştirilmesi ürünün piyasadaki yerini belirlemede çok fazla etkili olmayacaktır. Ürünün sahadaki uygulamalarda sağladığı sonuçlara ve uygulamanın kolaylığına bakılacaktır. Sn MeyveliTepe'nin kaolinin özellikleri konusundaki eleştrileri bence haklıdır. İlk önce kendisi kullanmaya başladığı için kendisini bu konuda doğru yol göstermede sorumlu hissetmektedir. Bu da bence doğru bir harekettir. Sizin ürününüz saf kaolin olmayıp, tarımsal amaçlı geliştirilmiş bir organomineral (içeriğini bilmiyorum ama sizin söylediiklerinizden için de diatomlar belki vardır diye organomineral diyorum!) veya mineral bir karışım olduğu için farklı bir üründür ve saf kaolin ile karşılaştırılmamalıdır. Tekrar kutluyorum ve hayırlı olsun diyorum.

Düzenleyen Dogasever : 10-07-2011 saat 13:41 Neden: ek
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön