View Single Post
Eski 10-07-2011, 13:23   #20
idcevi
Ağaçsever
 
idcevi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 64
Ölü Doğum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BraveHeart_65 Mesajı Göster
Selam Acil Yardıma İhtiyacım Var Kendi Yaptığım Kuluçka makinamda herşey normal %90 Randıman Var Ama Çıkış Ünitesine Alıyorum Burada Gene Kendi Yaptığım Makina Higrostat Termostat ve Otomotik Nem Makinası Kullanıyorum Nem %70 Lerde Sıcaklık 37.7 bunlar Hepsi Normal ama Civcivlerin Çoğu Yumurtadan Çıkmadan Öldü 400 yumurtanın hepsini Kırdım Civcivler İçerde Ölü Sadece 50 Tane Kurtarabildim Ayrıca 2 Tane Sakat Dikkatimi Çeken Sarılıkları Çekmemesi Yani Arka Taraflarında Sarı Sıvı Farkettim Ve Bu Sarı Sıvı Ölümlerine Neden Oluyor İçerideki Hava Sülükülasyonu Çok İyi Olmasına Rağmen Herşeyi Defalarca Kontrol Ettim Ama Fayda Etmedi Bana Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim Acil Yardım Şu Anda 20 Gün Yumurtalarım Çıkışa Aldım Ama Artık Ne Yapacağımı Bilemiyorum Lütfen Cevap Yardımcı Olurmusunuz...

Her şey normal ve %90 randıman var ise bence herşey mükemmel demektir. Bu oranı yazdığınıza göre 400 döllü yumurtadan 360 adet sağlıklı civciv almış olduğunuz anlaşılıyor. 400 yumurtanın hepsini kırdım dediğinize göre olay bitmiş ve yapacak bir şey kalmamıştır. Diğer taraftan 20. günde ve çıkıma aldığınızı söylüyorsunuz oysa yumurtalarınızın hepsini kırmıştınız. Bu yumurtalar yeni turda konulan yumurtalar ise soru sormak için oldukça geç kalmış görünüyorsunuz.

Gene de yazınızın ilk bölümünü yok sayarak yaşadığım deneyimlerden görebildiğim kadarıyla bildiklerimi aktarayım.

Civcivler kabuğu delmiş ama çıkamamışlarsa nem eksikliğinden kaynaklandığı söyleniyor ki sanırım doğru; Ben çıkımda %70 nem yapıyordum son iki turda bunu 80 yaptım aynı sorunu yaşamadım. İnternetteki kaynaklar gelişim döneminde %55-60, çıkım döneminde %70 nem olması gerektiğini söylüyor. Belki nem ölçerimiz kalibre edilmediğinden dolayı bizim biraz daha arttırmamız gerekiyor.

Civcivler hiç kabuğu kırmadan ölmüşlerse (Sanırım sizinkiler o şeklide);
1.Gelişim dönemi için uygun olmayan nem ortamı olabilir.
2.Çevirmenin iyi olmaması olabilir.
3.Fazla çevirme olabilir (18. günde çevirmenin durdurulması gerekiyor.)
4.İçerde yeterince oksijen bulunmaması olabilir.

Nereye ne kadar etki eder bilmiyorum ama çıkım döneminde sıcaklığınazaltılması gerektiği söyleniyor. Ben son iki çıkımda Sıcaklığı 37.0'a, nemi %80'e ayarladım hiç ölüm olmadı.

Bu mesajı okuyana kadar, çıkımdaki tüm yumurtalarınızın sağlıklı birer civcive dönüşmesi dileklerimle...

idcevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön