View Single Post
Eski 09-07-2011, 22:42   #429
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Teşekkürler. Renklerin değişimi çok hoşuma gidiyor benim de sevgili Zenfree ve Oğuzhan, beğenmenize sevindim.
Sevgili skaraca 425 no'lu mesajdakiler aslında cristat formda olan bir Echeveriaydı ama geliştikçe bazı sürgünler normal formda oluştu. Diğer sürgünler ise cristat formunu korudu.

Sevgili günebakan teşekkür ederim. Ben de seviyorum bu bitkileri, onların zamanla geliştiklerini gördükçe çok hoşuma gidiyor. Bunu en çok da fotoğraflarını incelerken farkediyorum.

Sevgili iris41, aslında Echeverialar için özellikle şunu yapıyorum diyeceğim herhangi özel birşey yok. Sadece kışın kapalı yerdeler, bahar aylarından itibaren camın dış tarafına güneş görecekleri bir yere koyuyorum saksıları. Bu dönemde de taze toprak ilavesinde bulunuyorum saksılara.

Baharla birlikte kademeli olarak su miktarını arttırıyorum ve sıvı vitamin veriyorum. Sıvı vitamini de çok düzenli verdiğim söylenemez aslında.

Bazı yaprakları dökülebiliyor bir de o yaprakları toprak üzerinde bırakıyorum. Köklendikleri yerde kalıyorlar. Mayıs ayı itibariyle gözle görülür derecede hızlı bir gelişme oldu. Yaptığım bunun dışında birşey değil. Haa bir de en önemlisi çok seviyorum onları. Sanırım bunu hissettiler)

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön