Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02
Sevgili Yakup Bey Etidot-67 kullanıp etkilerini paylaşan kimse veya kimseler oldumu?Anlatılanlara bakılırsa hiçte azımsanmayacak değerde faydaları var. Etidot-67'nin uygulandığı alanların resileri varmı? paylaşırsanız seviniriz.
Saygılar
|
Bu yıl, kullanıcıların sayısının artması vesilesi ile bir çok geri dönüş oldu. Sanırım Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde, bitki besleme konusunda küçük çiftçi bazında önemli atılımlar olacak.
Öncelikle şunu gördük, ki her 40-50 müşteriden (çiftçiden) birisi gerçekten meraklı ve denemeler yapıyor. Onların geri dönüşlerine geçmeden bir şeyleri hatırlatmak istiyorum: Bitki besleme zincirindeki bir dar boğazı kaldırarak bitkiyi çok rahatlatabilirsiniz belki, ama bunu sihir veya mucize olarak görmemek gerek.Bitkiyi ve onun nelere ihtiyacı olduğunu anlamaya çalışmak lazım her zaman.
Müşterilerimiz (çiftçiler), gerek damlamadan gerekse taral ile ürünlerine kullandılar. Bir çoğu, Etidot-67 nin etkisini 'kudurtma' kelimesi ile ifade etti. Özellikle zeytin, domates ve ayçiçeği tarımı bu yörede çok yapıldığından bunlara ilişkin yorumlardır. Domatesin ve ayçiçeğinin kalsiyumu sevdiğini (teorik olarak) bildiğimden onunla ilişkilendiriyorum. Ancak olumlu yorumlar bunlarla sınırlı değil. Maydanoz ekeni de, mısır ekeni de,ceviz ekeni de, kayısısı olan da benzer yorumlar yapıyor. Kimisi bir daha yeşertti diyor, kimisi kudurttu. Şu ana kadar, konu başından beri söylediğimiz iki teorik bilgiyi yalanlayan yorum gelmedi. Bunların birisi, borun kalsiyumu çalıştırması ve kalsiyumun da bitki iç taşınımını rahatlatması, böylelikle bitkinin, bor eksikliği olan bitkiye göre topraktaki besin maddelerinden daha yüksek oranda bünyesine alıp gelişmesi. Ötekisi ise borun antifungal etkisi yüzünden, meyvede mantari rahatsızlıkların eksilmesi/yok olması. Mesela bu anti mantar özelliğini domatesçiler çok sevdi.
Biz uygulamacı değiliz. Açıkçası ben de bu konuyu ithal olarak 30-50TL/kg maliyetle temin edilen bir ürünün, aslında 2 TL/kg maliyetle temin edilebileceğini duyurmak için açtım. Bu nedenle resim gibi medyalarım yok. Esasen borun bitkide ne gibi sonuçlar vediğini anlatmak da tarım ilçe müdürlüklerinin görevi.
Eti Maden, bu ürünü üretmekle üzerine düşen görevi yaptı bence. İnsanlar tanıdıkça talep artıyor. Hiç bir şey birden olmuyor.
Saygılarımla