View Single Post
Eski 09-07-2011, 20:01   #836
Emine Akman
Ağaç Dostu

Emine Akman's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2011
Sevgili Mavisedir, ben forumda okuduklarımı uyguladım çelikleri dikerken, genelde tüm çeliklerde aynı şey geçerli, çeliklerin bünyelerindeki besini, gücü köklenmeye verebilmeleri için fazla yapraklar azaltılıyor en çok 2 yaprak bırakılıyor ki çelikteki besin yapraklara gitmesin ben gül çeliklerime de aynı şeyi uyguluyorum ve ben de 1 senedir okuyarak, sorarak yeni yeni öğreniyorum sizin gibi ve ben de ortancaları çok seviyorum.
Bu arada yapraklar solgun demişsiniz, benim bahçeme köklü olarak 15 cm. boyunda, fide olarak ektiğim ortancalarımda da aynı şey olmuştu, kaybediyorum galiba diye endişelenmiştim yine de üstten 2 yaprak bırakıp kalan bir kaç yaprağı kopardım ve sulamama özen gösterdim. Az önce bahçedeydim şu an durumları gayet iyi. Köklüler diye bir şey olmaz diyordum ama demek yerlerine alışmaları içinde enerji harcıyorlar.
Çeliklerin uzunluğuna gelince ben de uzunlu kısalı çelik almıştım, bakıyorum da kahrediyorum keşke hepsini uzun alsaymışım, hepsini ekmeden önce 2'şer yaprak bırakmama rağmen şu anda sağdan soldan yaprak vermiş durumdalar, özellikle uzun çeliklerin sonradan verdikleri yapraklar ilk yapraklarını koparmadan önceki hallerine benziyorlar. Gerçi şu da var terastaki balkonumdaki çeliklerimi günde bazen bir, bazen de 2 kez suluyorum sanırım o yüzden daha canlı ve neşeliler, bahçemdeki yapraklarını sonradan sararıyor diye kopardığım köklü fideler 2 günde bir çimle beraber sulandığı için kalan yapraklar canlı yeşil ama yeni yaprak daha vermediler.
Çok uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir.

Emine Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön