Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Merdümgiriz
"Tüm iyi niyetimle yazdığım mesajlara rahmen nedense taraf olarak lanse edildim" ))))Bayıldım buna))) göz var izan var, el insaf.
Benim bu bardak deneyinden ve yazılanlardan anladığım:
Pazara gittim 1 kilo taze ceviz aldım, 50 tane aynı irilikte ceviz vardı, çok beğendim.
Komşum da beğendi, nereden aldın diye sordu.
Falancadan dedim, ertesi hafta yine aynı pazarcıya gidip birlikte aldık.
Bir dahaki hafta bir de baktım ki eskiden tanıdığım biri de aynı cevizden satıyor.
Tanıdıktan alayım bari dedim, 1 kilo aldım geldim.
Eve gelince gördüm ki torbada 25 ceviz var, şüphelendim tarttım. Yine de 1 kg geldi.
Hemen eski cevizciden 1 kilo ceviz alıp karşılaştırdım:
Cevizler aynı boyda, ikisi de 1 kg. ama bir torbada 50 ceviz, diğerinde 25 ceviz var. Akıl erdiremedim, ama kazıklanmasın diye komşumu uyardım.
Komşumu uyardığım için de ikinci pazarcı ve durumu anlamayan ya da anlamak istemeyenler bozuldu, beni suçladı.
Her zamanki gibi bir haksızlığı dile getirdiğim için desteklenmek yerine suçlandım. "Kral çıplak" diye bağıran bendim, ama birileri beni kral sandı
Gerisi alıcıların isteğine kalmış, isteyen istediğini alsın, ne isterse yapsın.
Şimdi artık sadede gelelim de kaolin ile ilgili bitkiler üzerindeki gözlemler paylaşılsın, hakaret etmeye devam etmek isteyenler için ise "ayrı bir başlık" açılmasını rica ediyorum.
|
Şehri '' yeryüzü '' dostum buraya daha ilk mesajınız da geldiniz;
başımızın üstünde yeriniz var.
Hoş geldiniz.
İsterseniz sizden başlayalım;
biraz derin düşünmek ne kadar zor değil mi?
Zira derin düşünmekte elinizin boş dönme ihtimali her zaman vardır. Ve derin düşünmek de sorunlu bir eylemdir.
|
"Merdümgiriz" öyle bir örnek vermiş ki tam uymuş. Yarı sayıda ağır çeken ceviz, tam sayıda hafif çeken ceviz.
Asında şöyle olmalıydı. Az sayıda çok büyük cevizler, ve çok sayıda küçük cevizler. Bize lazım olanlar ise sadece küçük olanlar. Ama bu biraz karışık. Merdümgiriz'in örneği daha basit. Ağır cevizleri de satan tanıdıkmış üstelik.
Sanıyorum bu örnek
Sn.Suna için. Halil bey görüp çok derin yorumlamış, ama derinliğin farkları da olabiliyor. İş dünyasında, "karmaşık bir şeyi basit anlatacak kadar zaman ayıramadık" deriz çoğu kez. Üstünde çok çalışmak gerekir bunun için. Bazen benim yeteneklerimi aşar.