Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever
Sn soilless
Aslında kastettiğim şey ikinci el bir kalsinasyon fırını olabilir anlamındaydı. Kiralama pratik gibi görünse de, kimsenin kiralayacağını sanmıyorum. Zaten kiralamak için de dünyanın parasını isteyebilirler. Ayrıca, kısa sürelerle farklı madenlerin aynı fırında işlenmesi de empürüte sorununa nedne olabilir belki. Halbuki ikinci el bir fırın, temizlenip refurbish edilip bu iş için kullanılabilir diye düşünüyorum. Bilmem yanılıyor muyum.
Sn Sabry'e katılıyorum. Her şeyden önce talep olmalı. Tarımda bu talebin bu kadar yüksek olacağını sanmıyorum. O yüzden ithalata devam edilecek gibi görünüyor.
|
Sn Doğasever,
Benim sorduğum ve alıntı yaptım yanıtlar yerli kaolinden üretim üzerine idi. Siz ikinci bir el kalsinasyon fırınından bahsediyorsanız ve de talebe bağlı bir üretim olması gerektiğine inanıyorsanız, bu şu demektir;
Türkiye kaolin kili işlenebilir ve tarımda kullanılabilir.
Talep konusunda ise şunu söyleyebilirim, Sn Sabry ayda 5.00 tona bu iş olur der. Ne ben ne siz işin pratiğinde olan Sn Sabry kadar hesap değerlendirmesi yapmamışızdır. Ancak siz Sn Sabry nin mesajını okumadığınızı tahmin ediyoum çünkü ayda 5.000 tona bu iş oluyorsa bunun tamamı tarımda kullanılacak diye bir şey yok. Bu seramik, kağıt kaplama, kağıt dolgu, ilaç, diş macunu, lastik gibi bir çok sanayi de kullanılabiliyor.