Konu: Domates
View Single Post
Eski 08-07-2011, 21:42   #574
perishte
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
sayın perishte,
saksı olarak 10 litrelik su kabını kullanıyorum. Diğer mesajımdan sonra spey ile toprağın üzeri ıslanacak kadar suluyorum. Toprak süzek bir toprak ancak biraz ağır galiba. Üçte bir yanmış gübre olduğu halde yinede kuruduğunda çatlamalar oluyor.
Türünü bilmediğim afrika togo domatesi salkım domates şeklinde tomurcuklanma yapıyor. Halen çiçek açmadılar ancak çiçek kapsülleri oluşmaya devam ediyor. Bir salkımında şimdilik 6-7 tane çiçek kapsülü var ancak çiçek yok. Çiçek açıp zamanla meyveye dönmesini bekliyorum.
saygılar.
iki haftadır kpss çalışmaları yüzünden nete girmiyordum; bugün nasıl olsa son gün bu saatten sonra çalışsan ne olacak" diye düşünüp bir gireyim dedim. o yüzden cevap verememiştim, yoksa ilgisizlikten değil, kusura bakmayın.

hocam çiçeklenme hâlâ meyveye durmadıysa tavsiyem sabah veya akşam üstü sularken ve de çiçekler açıkken parmağınızla titreşimler vererek tozlaşmasını sağlamanız. nasıl olsa yüzlerce çiçek yok; o yüzden her bir çiçeğe üç dört saniye kadar titretmek aşırı bir vakit almaz.

şayet tozlaşmayı sağlayamazsanız döllenmemiş herbir çiçek bir müddet sonra dirsek kısmından itibaren kuruyor.

inşallah verimli bir deneyim olur.

perishte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön