View Single Post
Eski 08-07-2011, 21:03   #473
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sabry yanıtladı diye ayrıca yazmadım. Nerde kullanılır, kim alır kim satar, ne gibi tesisler var vs. işin madencilik endüstrisi tarafını bilmem. Bu yüzden, bu kalitede malzemenin yapılabilirliği hammadde kalitesi ve işleyecek tesislerin varlığına dayanıyor. Teorik olarak neden olmasın.

Sizinle geçen yaptığımız özel yazışmaları da hatırladım, gülümsemem biraz da o yüzden. Konuyu teknik olarak iyi bildiğinizi biliyorum. Her ne kadar Türkiyedeki kaolin ocakları, kalitesi ve tesislerin durumu hakkında bir iki endüstriyel değerlendirmeyi okuduğumda, endüstri için gereken kaliteli kaolinin ithal edildiğini öğrendim. Kaolin ithalatı, MTA 2010 verilerine göre maden ithalatları içinde $47 milyon ile altıncı sırada. İstenen kalite özelliklerine göre ithalat yaptığımız ülkeler de farklılaşmış.

Anladığım kadarıyla ABD ve İngiltere'den yüksek efsaflı malzeme gelirken Ukrayna ve Bulgaristandan kullanım yerine göre dolguda kullanılan malzemeler geliyor. Her neyse, bu da bildiğim bir konu değil. Endüstricilerin işi. Ben sadece ne lazım onu biliyorum. Malum sebeplerden, hiç işim olmadığı halde, ihtiyaç duyulana çok yakın malzemenin zaten var olduğunu, ihtiyaç duyulana tam uyanın da kolayca ve çok ucuza getirilebileceğini anladım.
Sn Meyvelitepe,

teorik olarak neden olmasın diyebiliyorrsanız, bu da güzel. Daha önceki mesajlarımda da belirtiğim gibi sizin kadar literatür araştırmam olmadı olamadı. Sizin bildikleriniz daha fazladır.

Not: Bana kızgınlığınız olabileceğini düşünmüyorum. Mesajınızda Avatar ismimi kullanmamanızı sadece forumun hızlı cevap gönder özelliği olabilir diye düşünüyorum. Yoksa bildiğiniz ön ismimle de hitap edebilirsiniz.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön