Niye ki? Bildiğim kadarıyla İzmir USDA Zone 9b sayılıyor, ve Amerika'da California gibi yakın zone'da olan yerlerde de Acer Palmatum yetişiyior. Bahçemde şu anda 1 Bloodgood, 2 Dissectum, 4 adet de Atropurpureum olmak üzere toplam 7 adet Acer Palmatum dikili. Geçen yazı atlattılar, bu ikinci yazları. Yazın sıcak zamanlarında genel olarak yaprakların uçlarının kavrulması ve bazı yaprakların tamamen kavrulması dışında bir problem yaşamadılar, sonbaharda tekrar sürgün verdiler. Ağaçların hepsinin yarı gölge alanlara dikilmesi önemli bir etken sanıyorum, ayrıca Mine Hn.'ın da tavsiyesiyle, bütün A. Palmatum'larıma dere kumu, humus, kompost ve iyi kalite bahçe toprağından oluşan güzel bir dikim toprağı hazırladım.
Bu 7 adet Acer Palmatum'dan sadece Bloodgood olanının yaprakları yazın yeşil renge dönmüyor, diğerleri ilkbahar ve sonbaharda muhteşem kırmızı renge sahip yapraklara sahip olsalar da yazları yeşeriyorlar. İstanbul'dan 3-4 adet daha Bloodgood, Fireglow, Crimson Queen ve Inaba Shidare gibi, yapraklarının kırmızı olma özelliğini yazın da muhafaza eden cultivar'lardan almak istiyorum.
Fidanlık tavsiyesi yapabilecek olan yok mu?
Düzenleyen Wolf_Kanuni : 10-07-2011 saat 08:23
|