Tam'da cuma'nın saatinde, hem sizin için hem'de kendim için kocamaannn bir amin diyeyim sevgili günebakan.
Zira bu ev kendimin değil. Kiracıyım. Bu ev işyeri bölgemde 10 yıl boyunca komşu olduğum arkadaşlarıma ait. Hem 7 yıllık apartman yaşamını hiç beğenmediğimden, hem'de işyerime daha yakın (önce'ki apartmanda buraya 200 metre mesafedey'di) ve bahçeli bir ev istediğimden, onlara yalvar yakar bu evi tuttum. Bu evin ilk hali harabeden farksızdı. Ev'e hiç bakmamışlar ve masraf tutacağından, bakmaya'da niyetleri yoktu. (Onlarda böyle 3 adet daha, atıl vaziyette ev var).
Bende;
Parasını vereyim, eve ne gerekiyorsa yapalım ve kaç para tutarsa, kiradan düşeriz, dedim. Öylelikle kabul ettiler. Elektirik tesisatı, kapı ve pencere camları, mutfak dolapları ve 2 odaya tavan (marangoz oldukları için, kendileri yaptı), boya, banyoya fayans döşenmesi gibi işleri yaptırdık ve 3 yıl önce buraya taşındık. 2.700 tl tuttu ve 2 yıl boyunca kira almadılar (nasılsa, benim için değişen bir şey olmayacaktı. Ha kira, ha böyle).
Şimdi bana, evimizi adam ettin diye dua ediyorlar. Aslında bu evi istediğim fiyata bana satacaklar ama evin bahçesi, tapu işlemleri sırasında 3 metre daha diğer bahçeye doğru genişleyecek. Diğer taraf teyzelerine kaldı ve şimdilerde bu işi ayıklamaya çalışıyorlar. Olursa ben satın alacağım. Burası olmaz ise, bu civarlarda böyle evler çok, onlardan birini alacağım.
Eski tip tuğla ile inşa edildiği için, oldukça sağlam olan bu bahçeli göçmen evlerinden bir tanesini mutlaka almayı kafama koydum. Esas hayalimde'ki bahçeyi, o zaman yapacağım.
Umarım hem siz, hem'de isteyen tüm arkadaşlar, böyle bahçeli evlere sahip olursunuz.
|