07-07-2011, 23:23
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2008
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İnci Akalp
Bence tamamen yanılıyorsunuz Sn Sarıcan.. Sn. Meyvelitepe'nin böyle bir güç kullanmaya ihtiyacı yok, o sadece doğru ürün kullanmak isteyen bir tüketici. Siz herşeyi satın alırken etiketini kontrol etmiyor musunuz? Doğru beyan edilmemiş bir etiketi sorgulamıyor musunuz?
|
Keşke söyledikleriniz doğru olsaydı Sn. İnci Akalp, ben yanılıyor olsaydım. Sn. meyvelitepe her ürüne karşı aynı objektif gözlükle bakabilseydi. Her ürünün etiketini aynı gözle sorgulayıp yanlış yapanları aynı sertlikte uyarsaydı.
Kendini haklı çıkarmak için internet üzerinden aldığı yığınlarca dökümanı sayfalarca yazıp satır aralarında ne söylemek istiyorsa onu araya sokuşturmasaydı bugün bu tartışmalar olmayacaktı. Ben bu yüzden anafikriniz nadir? diye sormuştum. Bugün hangi ürünün katalog veya prospektüsüne bakarsanız şöyle bir ifadeyi görebilirsiniz. "Üretici haber vermeksizin verilen spektlerde her türlü değişikliği yapma hakkını mahfuz tutar." Yeni geliştirilen bir üründe de bu kaçınılmazdır. Eğer torbanın üzerinde 25 kg yazıpta içinden 20 kg ürün çıksaydı sahtekarlık olurdu. Ya da torbanın üzerinde kaolin yazıpta çimento çıksaydı.
Ama hiç bir zaman şöyle bir açıklama bulamazsınız. siz etiket üzerinde yazan bilgilere bakmayın hepsinin üstünde A yazar, siz eğer A ürününü sipariş ettiyseniz ürün A' dır. Yoksa B' dir. Ya da sipariş ettiğiniz ürünün fiyatı 6xB ise ürün A' dır. Yoksa ürün B' dir gibi. Böyle bir çarpıklığı içimize sindirir o ürünü alır kullanırız ve sesimizi çıkarmayız, eleştirmeyiz hatta gönül rahatlığı içinde öneririz. Yani markete gidip zeytinyağı almak istiyorsunuz, şişelerin hepsinin üzerinde sızma zeytinyağı yazıyor. Eğer 6xB fiyat verirseniz aldığınız zeytinyağı sızma, yoksa rafine çıkar denilen ürüne birşey demeyeceksiniz. Bu ürünü forum ortamında herkese tavsiye etmekten kaçınmayacaksınız.
Her ürün kendi literatürünü oluşturmak zorundadır, bu işe öncülük etmiş firmaların literatüründen faydalanmak etik dışıdır diyeceksiniz. Sizin forumda önerdiğiniz Sunguard adlı ürün web sitesinde başka bir firmanın broşürlerini kullanması etik olacak. Onu da içinize sindireceksiniz. Yeni çıkan bir ürünü OMRI listesine girmiş ürünle imtihan etmeye çalışacaksınız ve bu imtihanda önünüze çıkan her belgeyi kullanmaya çalışacaksınız. OMRI belgesi var dediğiniz ürünün web sitesinde OMRI’ nin lafı bile geçmeyecek. Ben bu çelişkileri algılayacak gözlükle baktığım için yazıyorum bu satırları. Yoksa bende sizin gibi forum ortamından veya ağaclar.net’ in yıllık toplantılarından tanıyorum buradaki tüm arkadaşları.
Ama ne zaman yeni bir ürün çıkar, hep aynı kişiler arı gibi o sayfaya üşüşüp soru üstüne soru sormaya başlarlar. Sn. Selahattin Yılmaz nihayet deneyimlerini yazmış. Bir markaya veya bir kişiliğe nasıl saldırılırmış kendisi bunu en acı şekilde yaşamıştır. Ben o başlıkta da dayanamamış müdahil olmuştum. b5A başlığını okumanızı öneririm. Şimdi yeni çıkan bir kaç üründe yine sorgulamalar başlamış. Forumu takip etmenizi tavsiye ederim. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Yalnız bu sayfa ile kalmayınız. Bu forumda kimlere toplu saldırı düzenlenmiş daha iyi anlarsınız. Dün b5A’ yı toplu olarak topa tutanlar bugün başka bir ürünü, yarın yeni çıkacak başka bir ürünü topa tutabilirler. Hemde kendi ayıplarını hiç yokmuş veya olağan bir şeymiş gibi varsayarak.
Forumda bu işi uzaktan sadece okuyarak takip eden bizlerde sesimizi çıkarmayıp, bana değmeyen yılan bin yaşasın mantığı içinde iki kelime yazmaya korkarsak o grupta istediği gibi at koşturur. Ondan sonrada kendilerine en küçük bir eleştiri geldiğinde çetecilikten dem vururlar. Şu anada bu başlıkta bile aynı gruplaşma var zaten.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Sn.Sarıcan, buradan anladığımız, aslında kaolin ile hiç alakası olmayan,almamış satmamış kullanmamış, muhtemelen hiç birini görmemiş, iki ya da daha fazla ürünü bir arada ise hiç görmemiş, aslında nitelikleri oymuş buymuş onlarla da ilgilenmeyen, kimseyle organik bağı olmayan, herkese ve her şeye eşit mesafede bir üyesiniz. "Karalama" (gerçek olmayan bir şekilde iyi bir şeyi, değilmiş gibi gösteren şeyler) dediğiniz şeye engel olmak istiyorsunuz, onun için bir dizi mesaj yazdınız. Doğru mu?
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Bahsettiğiniz gibi bir forum üyesiyseniz yapmanız gereken, bu ürünün tam da ilan edildiği gibi bir litresinin 315gr olduğunu ispat ederek beni yalancı çıkarmanızdı. Düğüm noktası budur. Bunu size kaç kere yazdığım halde bunu düzeltmek için hiç bir şey yapmadınız. Bu bir karalama ise lütfen öyle olduğunu gösteriniz.
Öte yandan almadığınızı, satmadığınızı, organik bağınız olmadığını söylüyorsuz, ki öyle olmadığını biliyoruz. En azından objektif olmanızı engelleyecek bağlarınız var.
Not: Engelleme çabalarınızda sözünü ettiğiniz web sitesi vb. şeyleri oradaki iletişim bilgilerine ulaşarak, ilgililerine sorabilirsiniz. Sürekli tekrarlayarak sanki o ürünlerle bir bağım varmış intibaasını yaratma gayretiniz gereksiz. Madem ki, bizim önerdiğimiz ürünler bir çok kişi tarafından uygun kabul ediliyor, biz de bu sorumluluğumuz çerçevesinde şimdilik üç ürün öneriyoruz. Kullanıcı arkadaşlar hangisi uygun ise onu alıp kullanırlar. Kimse kusura bakmasın, bizce uygun olmayan ürünü önerme sorumluluğunu almayız. Önermediğimiz ürüne karalanıyor demek de diyenlere aittir.
|
Sn. Meyvelitepe,
Aynen söylediğiniz gibi “aslında kaolin ile hiç alakası olmayan,almamış satmamış kullanmamış, muhtemelen hiç birini görmemiş, iki ya da daha fazla ürünü bir arada ise hiç görmemiş, aslında nitelikleri oymuş buymuş onlarla da ilgilenmeyen, kimseyle organik bağı olmayan, herkese ve her şeye eşit mesafede bir üyesiniz.” Bir üyeyim. Tek özelliğim yanlış giden bir şey gördüğüm zaman dayanamıyorum.
Düğüm noktasına gelince, ürün spektleri konusunda sadece bu ürüne özgü değil yıllarca sanayide katalog karıştırdığım için spektlerin değiştirilebileceği konusunda genel düşüncemi belirttim. Asıl düğüm noktasının olmayan şeyleri varmış gibi göstermek olduğu kanısındayım. Hatta bunu laf kalabalığı arasına sokuşturup gizlemek ustalığı olsa gerek diye düşünüyorum. Hatta dikkat dağıtmak için araya başka destek mesajlar almak, selam sabah muhabbeti ile dikkatleri başka yöne çekmek gibi.
“Öte yandan almadığınızı, satmadığınızı, organik bağınız olmadığını söylüyorsuz, ki öyle olmadığını biliyoruz. En azından objektif olmanızı engelleyecek bağlarınız var.“ Diyorsunuz. Bildiğiniz bir şey varda açıklamıyorsanız sizi alenen müfteri ilan ediyorum. Sn. Acemi_caylak’ ı sizden farklı olarak iki defa agaclar.net toplantısında tanımış bir forum arkadaşlığının dışında başka bir organik bağımı ispatlayamazsanız aynen bütün yazdıklarınız gibi sizi yalanlarınızla başbaşa bırakıyorum. Forumda düzgün olarak tanıdığım her arkadaşı neden destekliyorsam bugünki desteğimde ondan öteye geçmez. En küçük bir yanlışını görürsem onuda aynı sertlikte eleştirebilirim.
Sunguard markasını dilinden düşürmeyen ve öne çıkarmaya çalışan sizsiniz. Benim böyle bir markadan siz bahsetmeseniz haberim bile olmazdı. Eğer bu üründe diğer önerdikleriniz gibiyse… Önerdiğiniz başka ürünün ambalajının içinden ne çıkacağı bile belli değil. Ne çıkarsa şansınıza. Kullanıcı arkadaşın deyimiyle bu bizim size kıyağımız olsun diyorlarmış. Ama ne gam, bu durum sizi hiç rahatsız etmiyor. Siz hep doğruların yanındasınız ya. Herkes sizin önerdiğiniz ürünü gözü kapalı kullanıyor nasıl olsa. Siz en iyisi bir reklam şirketi kurun. Bu güvenirliliğiniz varken iyi kazanırsınız.
|
|
|