Sevgili arkadaşlar,
Kısa sürelide olsa tatil için Antalya Kemer'e ailemle birlikte gitmiştim.
Dönüşte bu kadar gelipte seraya uğramadan dönmek olmaz dedim ve Düden şelalesi civarında bulunan Taner beyin serasını aramaya çıktım. Ancak ben giderken bu sayfadan tam olarak adresi almamıştım. Sadece şelale civarında bir caminin yakınlarında olduğunu hatırlıyordum.
Şelaleye gittikten sonra bir taksiciye ve orada bulunan bazı esnaflara sordum, yukarıda yazdığı gibi doğal olarak bilemediler ama yakında bulunan bir başka çiçekçiye yönlendirdiler.
Burada bir hanımefendi ve beyefendi Taner beyin kartvizitinden telefon numarasını almamı sağladılar ve yolu tarif ettiler.
Ancak ben şelale tarafından gidince iki adet camiyi görünce tekrar şaşırdım. Bunun üzerine telefonla aradım ve bahsedilen caminin şelaleden çift yola geçip Isparta yönüne giderken soldaki üçüncü cami olduğunu öğrendim. Önce karşısında bulunan Altıayak İlköğretim Okulunun yanından geçiliyor. Burada tekrar yolu şaşırdım ve son telefon görüşmem sonrasında Taner beyin oğlu sevgili Muzaffer bisikletle gelerek yolu gösterdi ve böylece seraya maceralı bir şekilde ulaştım.
Sera İlkokul, Cami ve sonrasında sol taraftaki üçüncü stabilize yolun yaklaşık 50 metre ilerisinde. Bu tarif Isparta ve şelale tarafından çift yol üzerinden gelenler için geçerli. Araba ile giderken cami sol tarafınızda kalıyor.
Öncesinde bir başka yere daha uğradığımız ve çok fazla gecikmeksizin Eskişehir'e dönmeyi düşündüğümüz için kısıtlı zamanım vardı. Bu nedenle hızlı bir tur ve gezi yaptım sera içerisinde. Bu hızla seradan kaktüs çiçekleri fotoğrafları çektim. Altı saksı kaktüs-sukulent ve bir çelik aldım. Aldıklarımla ilgili fotoğrafları kendi sayfamda görebilirsiniz. Ben bu sayfaya Taner beyin serasında çektiğim kaktüs çiçek fotoğraflarını ekleyeyim.
Bu arada ilgisi için sayın Taner Angay bey ve oğlu Muzaffer'e teşekkür ediyorum.
Fotoğraflarda isimlendirme yapmıyorum. Ancak ilk fotoğraf seradan genel bir görünüm, iki ve üçüncü fotoğraflar Hoya Kerii çiçekleri. En sonda ise Senecio Articulatus Variegeta var. Hoya ve S.A.Variegeta Taner beyin kendi kolleksiyonu. Satış belki çoğaltılması halinde söz konusu olabilecek.