View Single Post
Eski 07-07-2011, 09:41   #987
HuYSuz
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-05-2011
Hüseyin Bey selamlar.. Sizin domateslerin dünkü rüzgardan etkilenmediklerine sevindim. Geldiğinizde sandalye ile destek yapıp rüzgarı kırmasını istediğim büyük uzun olan saksıdaki domateslerin tamamı dün gece eve geldiğimde toprağa sıfır vaziyette yan yatmışlardı. Fotoğrafda görünen saksıdaki domateslerin ise bir tanesi yatmış.. Duvarın L şeklinde olması ve saksının çok yakın bulunması diğerilerini korumasını sağlamış.

Dünden beri balkon temizlemekle ve onlarla uğraşıyorum. Herşeyi süpürdüm diye düşünürken hala bir yerlerden çiçeklerin çıkması ve meyve tutumuna başlamış olması insanın hepten canını sıkıyor. Sabah sırf onlar için güneşten önce erken kalkıp kök kısmına yakın olan toprağı destekleyerek ve sabitleyip ayağa kaldırdık bakalım ama sonuç ne olacak hiç bilmiyorum. Kırık olmasa da oldukça ezilmişler sürekli olan sallanmadan dolayı sanırım.. Tam herşey bitti derken az önce de domateslerin iyice büyümüş olduğu salkımlardan birinin tamamen aşağı indiğini farkedip onuda telle bağladım ama ne olacak onuda bilmiyorum. Sapı ikiye katlanmış gibi birşey olmuş. Baktıkça yeni şeyler görüyor insan.
Çeri domateslerimdeki çiçeklerden ise geriye birşey kalmamış. Onlar için üzülmüyorum.. kızaranları kuşlar alıp gidiyor zatende.. diğerleri kötü oldu.

Sakınan göze çöp batar diye boşa söylememişler sanırım. En çok rüzgarın olduğu dönemde korudum... büyüdüler ve artık o kadar rüzgar olmaz diye sizinle balkonda konuştuğumuz en çok güneş alacak olan kenar kısmına geçirdiğimde ve evde olmadığım bir gün rüzgar herşeyi mahvetti.

Sizin domateslerde de haftaya meyveler görünmeye başlar sanırım. Aman siz de benim ki kadar üzerlerine düşmeyin. Domates türlerini çok bilmiyorum ama küçük oluyorlarsa ve kargalar balkonunuzu ziyaret ediyorsa şayet onlar içinde birşey düşünmelisiniz.. zira tam iyice kızardı dediğiniz bir anda alıp gidiyorlar
Sevgiler..

HuYSuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön