View Single Post
Eski 06-07-2011, 21:26   #80
yabani
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-01-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9
@ seaa
İçten teklifiniz için teşekkür ederim, fırsat bulursam görmeyi isterim de, fakat iş/aile durumlarından dolayı bu fırsat ihtimali pek az görünüyor.

Mavi ladin tohumlarımdan şu anda sadece birkaç tanesi çimlendi (172 viyol'de sanırım 6 adet) 100 viyol dış ortamda, 72 viyol ev içindeydi çimlenenlerin hepsi ev içindekiler, galiba burada daha çimlenenler olacak. dış ortamdakilerin ise çimlenememesinin bir numaralı suçlusu kuşlar, halen üzeri torf kaplı tohumu nereden/nasıl algılayıpta çıkartıp yediklerini çözebilmiş değilim. etrafta sürüyle böcek var git onları ye kardeşim

Hafta sonu kısmet olursa arkadaşımın sağladığı mekana bakmaya gideceğim, otomatik sulama sistemi kurulup kurulamayacağını da kontrol edeceğim (elektrik ve su varsa yapabilirim) otomatik sulama sistemi yapmalıyım çünkü mekan Ankara'ya 150 km uzaklıkta yer uzak olunca yetiştirilecek ağaç türünü daha kolay olabilecek at kestanesi olarak düşünüyorum. eğer otomatik sulama işini yapabilecek imkan olursa at kestanelerini büyük torbalara ekip çimlenip biraz büyüdükten sonra birkaç yıl orada kendi haline bırakmayı düşünüyorum.

Düzeltme: çimlenme sayısı için erken davranmışım, sanırım sayı oldukça yüksek olacak


Düzenleyen yabani : 07-07-2011 saat 23:28
yabani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön