View Single Post
Eski 06-07-2011, 17:50   #594
berrinb
Ağaç Dostu

berrinb's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2011
Sevgili ayhan219 ,çok doğru söylüyorsunuz,maalesef gençlerimizin çoğunluğu, bağmış bahçeymi, çiçek böcek vallahi umurlarında bile değil. Bizimkileri işte biraz hayvansever olarak yetiştiler. Evde sürekli ,kedi, bazen kaplumbağa, balık,kuş baktığım için onlarda alıştılar ama bahçeye alıştıramadım...dediğiniz gibi teknoloji çok faydalı olduğu kadar çok fazlada zarar verdi gençlere , bence tabii. Çok rahatlık gördüler,mesela kızım bir çifçilik oyunu var onun müdavimi ,ekiyor biçiyor ,ürün topluyor....İki dakikada meyveler oluyor, ineklerin sütü devamlı makine sağıyor, sanaldan, aman ne zevk ne zevk uğraşmak çalışmak yok ...Hazırdan ürün satıyor, para kazanıyor...Eh böyle olunca çocuklar hayatı da kolay zannediyorlar...Ama iş hayatına da atılınca çok sûkûtü hayale uğruyorlar. Bizim zamanımızda , radyodan başka şey yoktu, yaz tatillerinde kitap okurduk, resimler yapardık,evlerimizin bahçelerinde yayılıp oynardık...Şimdi televizyon,bilgisayar,bir sürü sanal oyunlar...Ben hiç tasvip etmiyorum...Yaz okulu gibi eğlenceli ve çocuklara tarım la uğraşlar içeren kamplar kurulmalı...Özendirilmeli,birazda zorlanmalı...Benim görüşüme göre gün gelecek ,herkes kendi yetiştirip , beslenecek,, Zehirlenmemek,hastalanmamak için....Çocuklara ziraat eğitimi şart diyorum veya okullarda , tam uygulamalı bir ders açılmalı.....Sevgili ayhan219 sizleri çok takdir ediyorum.Sizin gibi hafta sonlarını bu gibi işlerde geçirenleri tebrik ediyorum.Sevgiler,selamlar.tanrı yolunuzu açık etsin.........bbb......

berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön