Merhaba,bir süre önce bende de goji merakı başladı.nasıl temin ederim derken gittigidiyor'dan iki fidan sipariş ettim.fidanlar yapraksız 15-20 santim boyunda ve tüplüydü.
sonra birgün BİM'de kurutulmuş gojiberry görünce çok şaşırdım.hemen bir paket aldım.doğrusu kurutulmuşunun tadı pek hoşuma gitmedi,biraz daha etli olmasını bekliyordum.neyse goji maceram devam etti.bu kuru gojilerin yarısını bir kaba su koyup yumuşamasını bekledim.aradan birkaç gün geçince gojilerin üzeri küflendi.sonra onları ezerek tohumlarını bir saksıya sıradan bir toprağa toplu halde gelişigüzel ektim.bir hafta sonra tohumlar yeşerdi,hemde hepsi.inanılmazdı.saksının içinde yüzlerce goji çimlenmişti.ama çok sıkışık bir durumdaydılar.birkaç santim uzayınca birden solmaya başladılar.ben daha ne olduğunu anlamadan yüzde doksanını kaybettim.kalanları alıp tek tek başka bir saksıya diktim onlarında çoğu kurudu şimdi geriye büyüyen bir tane fidanım kaldı.o da çok yavaş büyüyor.
kuru gojilerin yarısı duruyor(iyi ki hepsini kullanmamışım)şimdi onları daha dikkatli bir şekilde tek tek ekmeyi düşünüyorum.ama bu tohumlar en iyi nasıl bir toprakta büyür ve diğer detaylar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.saygılar.
bu arada fidan olarak aldıklarım hala yeşermedi,onlarda kurudu sanırım.
|