View Single Post
Eski 06-07-2011, 11:41   #46
ayazkentli
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Rafet bey aramıza hoş geldiniz. Bahçeniz hayırlı olsun.

Sizin aramıza yeni katıldığınız günlerde, oldukça yoğun olduğumdan ara ara izlemek ile yetinmiş ve hoş geldiniz diyememiştim. Şimdi artık vaktim bol olduğundan, bahçeleri rahat rahat dolaşıyorum. Tekrar hoş geldiniz.

Asma için bordo bulamacı kullanma zamanı konusunda tereddütünüzü, bizde şeftali ağacında yaşadık ama gözümüzü karartıp, zamanı geçtiği halde uyguladık (1.5- 2 ay önce).

Dün, ilk kez o zamanlardan sonra bahçeye (Bağ'a) gittim ve sonuç harika idi. Şeftalilerimiz kurtulmuş ve çok sağlıklılar'dı. Sadece, zarar olarak meyvelerini dökmüşler ama sorun değil. Önemli olan ağaçların kurtulması.

Zamanı geçtiği halde, bordo bulamacının uygulamasaydık, şeftaliler zaten her halükarda kuruyup, ölecekti. (Şeftaliler'de Klok hastalığı vardı). Hemen yanımızda'ki akrabamızın şeftalileri, bu hastalık nedeni ile kurudu.

Umarım sizinkiler'de balsıradan kurtulurlar.

(Eskiden hatırladığım kadarı ile balsıra hastalığı, özellikle bu aylarda (Temmuz ve Ağustos) kendini çok gösteriyordu ve dedem ile babam ilaç atıyorlardı ama ne ilacı attıklarını bilmiyorum).

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön