View Single Post
Eski 05-07-2011, 22:22   #409
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Yadırgadıklarım 3

Sn Meyvelitepe,

Temel konular başlığındaki ilgilendiğim konulardaki tüm mesajlarınızı okuyorum, hoşuma gidiyor ve ilgimi artırıyor. Meyvelitepe bloğunuza üyeyim yeni bir yazınız var mı diye sürekli takipteyim zevk alıyorum.

Yaklaşık 1.5 yıldır sizin sayenizde doğal tarımı inceleyiorum, okuyorum ve sanki ben yapıyormusum gibi zevk alıyorum.

Kaolin kili başlığı en sık incelediğim konular arasında. 1 yılda 60 70 mesaj varken aniden 300 küsürlere ulaştı. Bu da çok sevindirici.

Ancak ve şimdi yadırgadıklarım konu başlığına dönersek;

Sizin takdir ettiğim araştırmacı yönünüz , onlarca yerli ve yabancı literatür kaynaklardan derlediğiniz bilgi ve bulgular var.

Tüm bu bilgi ve kaynakları okuduğumuzda ve değerlendirdiğimizde ben şunu YADIRGADIM;

6 bardak su deneyi ve sonuçta sınavı geçemeyen 3 bardak su ;

Sorularım;

1- Okuduğunuz ve kaynak olarak verdiğiniz tüm bu literatürde bardak ve su analizi var mı?
2- Var sa etki ve kesinliğini bildiren bir kaynak vermenizi isterim
3- Bence 6 bardak su analizi ile 3 ürünü çimento fabrikasına gönderemezsiniz. Çünkü kaolin kili en alt neredeyse ham kaoline yakın düşük kaolinit değerlerde ise çimento sanayinde kullanılır.
4- en etkin bilgilendirme yöntemi renk ve görselikllerdir. hafızada Çok etkin ve kalıcıdır. Bardak analizlerinizin renklendirilmiş tabloda yer vermeniz nihai bir sonuç gibi olmuş. Analizleriniz nihai bir sonuç mu?

Son ve en çok merak ettiğim soru?

% 95 saflık, 2 mikron altı tanecik boyutu ile % 90 beyazlık içeren kaolin kili ile bu değerlerin altında özellikler içeren kaolin kilinin tarımda kullanımının etkisi ne kadar azdır?

Bir başka değişle siz zeytinde kullandınız % 1 in altında zarar tespit ettiniz. Halbuki aynı dönemde ve yaklaşık aynı yörede ialaçlı mücadele yapanlarda % 25 meyve hasat kaybı oldu.

Yani Sn Sabry nin ifadesiyle kansorojen etki yoksa 2 mikron ile 5 mikron arası parkiül farkı zararlı etkisini ne kadar etkiler. Bence SORU bu?

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön