View Single Post
Eski 05-07-2011, 23:19   #87
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cartel Mesajı Göster
Sn memet bey, herkes yorum yapabilir, fakat buna inanmak, inanmamak, veya kendiniz araştırmak istiyorsaniz bu sizin kendi seçeniyinizdir. Uzman derken bir tek taraflı duruma düşuyorsunuz, senin dediğin uzman benim için uzman olmayabilir.
Benim dediğim uzman, ve inandığım uzman senin için belki hiç bir şey ifade etmez.

Ben de kendimi uzman olarak tanıtabilirim ve akademik çalışmam olmasa bile delice hareket edipte iddialardan bulunabilirim. Örneğin diyebilirimki televizyon kanser yapıyor. Uzman anlamına gelmem, tam tersi olurum pirimitif ve ciddiye alınmıyacak bir kişi olurum.

Yani hiç bir anlamı yok, istediğini desin senin dediğin uzman, tamam olabilir ama bunu kanıtlayacak hakiki olan belgelerle kanıtlasın, ozaman uzman derim.

Herkes farklıdır, herkesin DNA sı değişiktir, bir kişeyi birşey faydalıysa aynı şey başkasına zararlı olabilr. Hiç kimsede ben uzmanın yok efendim bu şu demesin, sadece halkın kafasını karıştırır bu kişilerde bilim adamların alay konusu olmaya mahkumlar.
Uzmalara uzman oldukları için uzman diyoruz. Bize de bu konuda bilgiyi veren mantar konusunda az sayıda kurumdan eğitim almış uzman. O bildiği için biz de onun bilgisine inanıyoruz. Uzmanlar da bilgisine inandığımız kişiler oluyor. Siz kişisel olarak bilimsel bilgiye inanmayabilirsiniz bu sizin fikrinizdir. İlaçlar hastalıkları iyileştirmez. Dünya da güneşin etrafında dönmüyor diyebilirsiniz. Bunlar da kişiseldir. Uzmanlar deyince iş öyle olmuyor işte. Aksi kanıtlanmadığı sürece onların verdikleri bilimsel bilgiyi geçerli kabul ediyoruz.

Bu mantarın hiç bir sağaltıcı etkisi yok dediğine göre bildiği olduğu için bunu söyledi. Bu konunun öyle ben inanmıyorum biçiminde bir durumu yok. Bu mantarı satanlar sadece ticari kazanç elde etmeyi düşünüyor. Yoksa hiçbir sağaltıcı etkisi olmayan bir mantar.

Anzer balının da diğer ballardan hiç bir farkı olmadığı halde çok farklıymış gibi gösterilip inanılmaz paralara satılması gibi bir şey.


Düzenleyen memet : 11-10-2011 saat 17:55
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön