View Single Post
Eski 05-07-2011, 15:04   #404
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Çok yazık arkadaşlar, güzel başlayan bir başlığın ve bir bereberliğin (Ubyi) içine maddiyat çıkar hırs (vs) girdiğinde nerelere vardığını görmek bana sadece üzüntü veriyor
Çok haklısınız sevgili Lilium. Bu söylemizde size tamamen katılıyorum.

Alıntı:
Şu kadar gündür bir sürü denemeler deneyler sonun da geldi 315- 580grama ve diğer konu, kalsinemidir rafinemidire dayandı.
Yahu arkadaşlar ayıptır Ubyi ile başlayan bu güzel iş birliğine bir arkadaşımız doğal mücadele adına bir ürün çıkarmış ve bir kaç aylık bir ürün, eksikleri olabilir, bunu hep birlikte konuşarak düzeltebilirdik,
Sevgili Lilium, sizin için çok önemsiz, hatta fark etmediğiniz, görmediğiniz ya da görmeme eğiliminde olduğunuz bir şey olabilir, ama işin düğüm noktası da burada.

Böyle bir ürünün uygunluğu konusunda yeterli değil ama gerekli olan, hemen ve tereddütsüz bir fikir veren ölçüt, bir litresinin serbest yoğunluğudur. Buna kullanıcı deneyimi diyelim. %95+ rafine ve kalsine, parçacık dağılımı %90 <2 mikron olan kaolinin bir litre serbest yoğunluğu +/-, 25-30 gr farkla 300gr civarındadır. Safsızlıkları hariç tutarsak tane boyutu büyüdükçe ağırlık da artar. Nitekim, %82'si <2 mikron olan AT-80 369gr gelmişti. Belirtilen spek'i ise 330gr ve makul teloransının içinde. Mantıklı ve tutarlı.

Bunun iki boyutu var.

Bu deneyime sahip bir kullanıcı olarak bu ürün ile ilgili veriyi sordum. Özel mesaj ile 290gr dendi. Akabinde de ürünün sitesinde 315gr olarak ilan edildi.

Bu rakamlar benim için çok önemli parametreler. Hemen ücreti mukabil ürün istedim. Verilen ve ilan edilen rakamlara göre beklentim, geçen yılkinden çok farklı ve gelişmiş bir üründü kuşkusuz. Gönderilmedi, cevap bile verilmedi. Bunlar forumda var. Nihayetinde ürünü satın aldım. İlk ölçüt için tarttım. Heyhat, 580gr geldi. Bir daha tarttım, aynı sonuç. O esanada ürünün sitesinde hala 315gr yazıyor.

Satılan bir malın ilan edildiğinden başka olması, ya da bir ürün için yanlış bilgi verilmek suretiyle alıcıların yanıltılmasının adı sizce nedir? Bırakalım hukuku, vicdani olarak nedir? Bu mesaja yanıt verirseniz şayet, son üç paragraftan hiç bahsetmiyeceğiniz düşüncesindeyim.

İkincisi ise, yalan beyan kısmını bir kenara bırakıp, ürünün özellikleriyle ilgili. Serbest yoğunluğu bu kadar fazla olan bir ürünün uygunluğunun detayına girerek anlaşılması lazım.

Ürün özelliğinin uygunluğunu da bir kenara bırakalım. Kullanım ve fiyat açısından bakalım. Kiloya göre %3 kullanılsın deniyor. Bu ürün için 5.1 litre eder. Uygun diğer ürünlerde bu miktar 10 litre. Sonunda bitkilerin kaplanmasında kullanım miktarı ile parçacık sayısı arasında doğrudan korrelasyon var. Birinde çok kiloda az parçacık varken, diğerinde az kiloda çok parçacık var. Kiloya göre belirlenmiş fiyatı makulmüş gibi göstermek adına az parçacık kullanılması öneriliyor. Bu da bana dürüstçe gelmedi.

Hoş ürünün belirlenmiş fiyatı bana göre kiloya göre dahi çok fazla. AT-80 ile gördük. Bu kısmı beni ilgilendirmez. Ancak, ucuz diye yapılan propoganda da ince bir şekilde ucuz olmaktan uzak ve doğru bir söylem değil.

"Hep birlikte konuşarak düzeltebilirdik" notunuz da önemli. Bunlar bildiğim kadarıyla benim, benden de daha çok Zeytinlibahçe tarafından muhtelif şekillerde son bir yıl içinde kendilerine iletilmişti zaten.

Alıntı:
Bunun yerine sevgili meyvelitepe (Bir tek ben bilirim) ürünü kötü lanse ederek aklıma en son gelen şu, kime, kimin için çalıştığını çok merak ediyorum. Normaldir çalışabilirsiniz kimse de bir şey diyemez.
Sevgili Lilium, şimdi siz yazınca ben de çok merak ettim birden(!).
Kime, kimin için çalışıyorum dersiniz? Şimdi, fikir zikir meselesi diyeceğim alınacaksınız.

Bir tek şey aklınıza gelmiyor, ihtimal veremiyorsunuz değil mi? Bu zamanda bu memlekette olur mu böyle bir şey diyorsunuz. Belki de haklısınız, bu zamanda bu memlekette böyle düşünenler benim gibi gemileri yakıp şehirlerden, insanlardan ve zihniyetten kaçıyor, olabildiğince uzaya yakın yaşamaya çalışıyor

Alıntı:
Düşünüyorum da sizin reyting gibi bir şeye de ihtiyacınız yok.

O halde niye sevgili meyvelitepe?
Haklısınız, en az ihtiyaç duyduğum şey sizin deyiminizle reyting (ne demekse).

Ahh, o "niye"? Ne kadar da zor. Söylemesi değil de anlaması. Hadi, sizi rahatlatayım. Surround, Sunguard ve Avsmineral ile ne acaip anlaşmalar var. Yakında bir dördüncüsü de gelir belki. Diğer ürünlerin sorumluluları bunları okuyor mu bilmem, Sabri bey buralardadır, anlatır o çok gizli çıkar anlaşmalarını Özellikle de rica ediyorum ki anlatsın.

Tek aklınıza gelmeyen bu ürünlerin ortak özellikleri, değil mi? Başka her şeyi iyi dikte etmişler.

Bu arada Sn.Üyeler, bir kısım uzak bahçeler mensubuyla ayrıca irtibat kurulduğunu, söylenecek bir şey kalmadığı için bu gibi kişisel saldırılar ile zevahiri kurtarmak babından destek istendiğini biliyorum. Başkaları da biliyor.

Alıntı:
Biraz vijdanı olan yeni çıkmış bir ya da iki aylık bir ürünü üstelik UBYİ çatısı altındaki ürünü bu kadar tu kaka adeta dalga geçercesine nişastadan örnekler vererek bu kadar küçümsemesini kınıyorum.
Kınamasaydınız şaşardım diyeceğim. Bu arada Mısır nişastası örneği konuyu teknik olarak takip edenler için çok önemli. O denemede, 2 numaralı yaprak buğday nişastası, 3 numaralı örnek de gölge tozuydu. Absürd örnekler kullanmamın sebebi ise, show business'dan çok farklı olarak kaolin parçacık film teknolojisinin esas işlevine dikkat çekmekti. Gereksiz yazışmaları bitirince oraya döneceğiz.

Alıntı:
Diğer bir konu satın almış olduğunuz herhangi bir ürün sahibine "getirin analiz raporlarınızı" deme cesaretini nereden alıyorsunuz siz kim oluyorsunuz ki,
Ürünle varsa bir sorununuz alırsınız ürünü gider tahlil ettirirsiniz sonuçlar yanlışsa gerekli mercilere baş vurursunuz.
İyi ezberlemişsiniz. Yazılı verdiler galiba. Başkası bir şey satarken rapor istemek mübah da tersi olunca yasak mı? Para verip aldığım ürünün ne olduğunu soramıyacak mıyım, yalanını gördüğümde söylemiyecek miyim? Bravo.

Alıntı:
Bu analizler elinizde var olsa bile, ürünü kötü reklam etme hakkına sahip değilsiniz.
Kusura bakmayın, iyiye iyi, kötüye kötü derim. Yalan reklam yapmış olmakta bir beis görmüyorsunuz, bu yalan deyince sahiplendiniz, neden?

Alıntı:
Bu oluşumun ilk tohumlarını atan kendisi,
Biri ona bir şeymi dedi? Niçin ayrıldı? Neden ayrıldı? Sebep neydi? sebep göstermiş mi? (sorma yetkim yok sadece merak ediyorum)

O tarihler bu ürün çıkarılmaya karar verildiği tarihler olmasın.

Hani diyorum, "şeytan detaylarda gizlidir" mi açaba?
Süper tahminlerde bulunmuşsunuz ne diyeyim Tek bilmediğiniz şey "sorumluluk".

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön