Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever
Kişisel bazda yapılan saldırılar ve yapılan tartışmaları çatışma veya hesaplaşmaya benzeten ifadeler son derece yakışıksız. Kimin ürünü varsa tartışılır. Bunda yadsınacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Ama kişiliğe yapılan saldırılar için, saldıranlar özür dilemeli. Neden bir konu doğru düzgün tartışılmıyor da, hemen arkasında lider olma tutkusu veya başka nedenler aranıyor? (Bazı kişilerin liderlikle ilgili sorunları olduğunu düşünüyorum)
Sn MeyveliTepe, kaolinin Türkiye'de tarımda kullanımını ilk defa gerçekleştiren arkadaşımızdır. Gerek blogları gerekse yaptığı deneysel çalışmalarla çığır açacak çoğu kimsenin hayal bile edemeyeceği yeniliklere öncülük etmiştir. Karşılığında, değer bilen binlerce çiftçinin hayır duasını almaktadır.
Sn MeyveliTepe öncülük ettiği kaolin konusunda duyarlı bir insan olarak ortaya çıkan ürünlerin amaca uygunluklarını da sorgulamaktadır. Bu da gerçek bir liderden beklenen bir harekettir. Sorumluluk duygusu olan herkesin yapması gereken de budur.
Gelin görün ki, bu davranış bile bu forumda bazı kişi veya kişilerce yanlış algılanmakta, sanki birilerine çamur atıyormuş izlenimi yaratılmaktadır. Eğer ortada sorulması gereken sorular varsa tabii ki sorulacaktır. Yanlışlık veya eksiklik varsa tabii ki düzeltilecektir. Bu yanlışlıkların düzeltilmesi, eksikliklerin giderilmesi bilimsel gerçeklerin tüm aydınlığıyla ortaya çıkması, sadece Sn MeyveliTepe'nin değil hepimizin görevi olmalıdır ve yine hepimizin yararınadır.
Gelin görün ki, bazı arkadaşlar bunu yapmak yerine Sn MeyveliTepe'ye kişisel olarak saldırmayı yeğlemektedirler. Bunu şiddetle protesto ediyorum. Bu kişilerin bunu söylemeye hakları olduğunu düşünmüyorum ve site yönetimini buna müdahale etmeye çağırıyorum.
|
Aynen katılıyom ve forumda yaşanan, yaşanması muhtemel tartışmaları, FORUM ORTAMINDAKİ AR-GE'nin (araştırma-geliştirmenin) olmazsa olmazı olarak görüyor, tartışmalara kişiselleştirme gözü ile bakılmamasını, (zaten bir tartışmada karşı taraf olmadan, mualefet edilmeden tartışılmaz ki) verilen tepkilere
bilginin açığa çıkması gözü ile bakılmasını, kişisel olarak art niyet aranmamasını, hatalarında olabileceğini, kısaca olumlu yaklaşılmasını diliyorum. Kimse merak etmesin zaman her şeyi ortaya çıkarır.
Herkese kolay gelsin.