View Single Post
Eski 04-07-2011, 19:24   #3
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Benim bu temiz enerji işlerinde takıldığım bir nokta var. Sizinki için demiyorum sadece. Tüm güneş pilli sistemler için aynı durum söz konusu.

100 W enerji elde etmek ve bunu ışıklı ışıksız zamanda stabil kılmak için güneş pili paneli, düşükten yükseğe doğrudan alternatife çevirmek için konvertör devreleri, gece için nikel veya kurşunlu akü, kablolar vs malzeme doğaya dahil ediliyor.

Bir gül yetiştirmek için pamuk gibi toprağa 2 torba çimento ile betondan saksı yapmak gibi.

Güneşin ışığını işe yarar bir elektriğe çevirmek için lazım gelen doğada parçalanmaz zehirli malzeme ihtiyacı o kadar çok ki bana hiç temiz gelmiyor.

Teknoloji gelişimi için deneme yapmak olabilir ama bu enerji temiz değil. Yani temizlik için değil de teknoloji gelişimi için olabilir.

Mesela bir dereden su alıp jeneratör döndürmek daha temiz. Tek bir jeneratör kaldır götür depoya koy iş bitince. Ama güneş pili hem az enerji veriyor hemde atık malzemesi çok fazla. Jeneratör gibi tümleşik değil. Fosil yakıt yakmadık karbon dioksit, monoksit ve ağır metallerden kurtulduk ama bir o kadar atık malzemenin bir süre sonra çöpe gitmesini sağladık bu sistemlerle. Bu bakımdan temiz gelmiyor. Panelin içi kimyasal dolu, akünün içi kimyasal dolu, kablolar, devrelerdeki parçalar hep doğaya atık olacak bir süre sonra.

Üstelik o kadar çabaya pek az bir enerji elde ediliyor. Ama deneyin derim gene de.

Ufak bir konvertör piyasada 80$ civarında çok da randımanlı çalışıyorlar. Yapacağınız devre de hiç tutmasa 80 lira harcatır. Verimi de biraz şansa kalır. Bence yapmaya değmez.

hava motoru çalıştırmak için konvertör yapacağınıza, hava motorunun bobinini değiştirin. Direk panelin elektriğini eski kapı zilleri gibi kontaklayıp titreşim elde edin. Ya da benim aklıma gelmeyen başka bir 12 volt düzeneği ile hava pompasını titreştirin.

Suya hava vermek yerine küçük bir 12 volt pervane motorunun ucuna suyu mikserleyip içine hava karıştıracak mil lehimleyin, kaynatın. 12 volt ile çalışan kömür fırçalı motoru olan bir su motoru ile suyu basın su akışına hava emdirin mesela.

Enerjiyi elde edince direk kullanma yoluna gitmeli bir de konvert edip kaybı fazlalaştırmamalı.

Kolay gelsin....

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön