View Single Post
Eski 04-07-2011, 15:21   #29
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Sevgili Stoprak, buzdolabından çıkardığınız ekşi mayanızı, yeteri kadar şeker ile, ortamı homojenize edecek kadar ılık suda eritin. Ekmek yapmaya başlamadan birkaç saat önce bunu yaparsanız dolaptan çıkan soğuk mayayı aktifleştirmiş olursunuz. Kefir de ılık olsa çok iyi olur. Onu ekmek makinesine ılıştırıp ekleyebilirsiniz. İlk günlerde kefiri, kullanacağınız sıvı miktarının üçte biri oranında kullanın. Daha sonra yarı yarıya olabilir.
Ekmek makinesi programınızı uzun süreli seçin. Kefirli ekmekte ben üç buçuk saat süren programı kullanıyorum.
Kolay gelsin
Teşekkür ederim , sevgiler

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön