Geçen sezon yaprakları buruş buruş olan mayer limonumun yapraklarından alıp, ziraat mühendisine göstermiştim ve besin eksikliğinden kaynaklandığını, toprağını değiştirmemi ya'da besin takviyesi yapmamı söylemişti
Bu sezon öncesinde, toprak değişimi yaptım (bir kaç sayfa önce'ki, takviyeli-zengin toprak karışımı ile). Yalnız, toprak değişimi yaptığım o günlerde üst bölümünü budamamıştım. 20 gün öncesine kadar, üzerinde'ki yapraklarda pek bir değişim yoktu ve ben'de, 20 gün önce ana gövdenin ortasından üst bölüme doğru 50 cm'ni kesip budadım.
1 hafta kadar sonra üst taraftan bir sürgün vermeye başladı. Bu görülen sürgün şu anda bu durumda ve yaprakları çok canlı, neşesi gayet iyi. Alt ve orta bölümlerde'de yeni sürgün oluşumları var. Biraz daha gelişsinler, ortaya doğru olanlardan 1-2 tanesini bırakıp, diğerlerini kopartacağım.
|