Geçen sene bahar ayında Arap yasemini aldım. Orta boy saksıda tam gölgede geçen yazı geçirdi. Gelişimi iyi olmakla beraber çiçeklenmesi azdı. Bir uçta en fazla 4 çiçek yaptı, genelde 1-2 çiçekliydi.
Kışın ısıtılmayan iç mekana aldım. Bu mekana aldığım pek çok bitki (sardunyalarda dahil olmak üzere) gerileme gösterirken Arap yasemini hiç bozulmadan kışı geçirdi. Kış boyunca 2 kere çay bardağıyla su verdim. Sonbaharda nasıl içeri aldıysam baharda dışarıya öyle çıkardım. Büyük saksıya geçirdim. Şu anda kısa süreli sabah güneşi alan aydınlık bir alanda.
Yaklaşık 10 gündür tek tük açmaya başlamıştı. Bu sabah kapıyı açtığımda çok güzel bir koku aldım. Kokuyu takip edince Arap yasemininin dolu dolu açmaya başladığını gördüm. Bu sene uçlardaki çiçek sayısın en az 5, genelde 10-12 arası çiçek oluşumu var ki daha onlar açmamışlar. Saksının olduğu yer kapıya 8-9 mt. uzakta olmasına rağmen kokusu çok güzel geliyor.
Baharda çok uzayan dallarından çelikler almıştım. Henüz diktiğim gibi duruyorlar; tutup tutmadıkları belli değil (galiba illa kabak diyorlar

; bugün kabak rendesi vereceğim).
Yaz aylarında da yarı odunsu çeliklerle üretilebileceğini okudum. Acaba yaz aylarında alınan çelikten üreten var mı, tutma oranı nedir?