Sevgili fooflower, sanırım bunlar casablanca bende de bir kaç tanesinde böy bir durum var, suyunu kestim ama daha sökmedim. (söktüğümde resimleyip anlatmaya çalışacağım)
Büyük bir ihtimalle fusaryuma benziyor kuruyanları sökebilirsin, sökmeden önce bir kovaya ya da yeterli büyüklükteki bir kaba CAPTAN 50 WP sıvı çözelti hazırlayın kovanın üzerine bir tül koyun söktüğünüz soğanları söktüğünüz gibi bekletmeden bu sıvının içine atın 10-15 dakika dursunlar ilaca elle temas olmadan tülden tutun çıkarın, gölge havadar bir yerde soğanları kurumaya bırakın kesinlikle güneşte kurutmayın. ve daha sonra ekeceğiniz yere ekin yaprakları bitişinceye kadar çok az nemlendirin.
Saksıdaki ise, soğan cürüme yapıyor ve kardeşleniyor, bir şeyleri yanlış yapıyorsun ama neyi saksı dranajımı yok? toprağın süzek olmayışımı ? yoksa çok sulamamı ? bunlara dikkat ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Saksıdakinin de suyunu tamamen kesin yaprakları kurumaya yüz tuttuğu dönemde aynı işlemi onada yapın
|