Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
İngilizcesi iyi olan arkadaşlar, lütfen Raynox adlı ürünü iyi incelesinler. Bulabilirlerse Washington State Üniversitesi'nden Dr. Larry Schrader'in Engelhard ile tartışmalarını okusunlar. Onun öncülük ettiği Raynox adlı ürün Evaporatif Soğutma ile birlikte kullanıldığında meyvede güneş yanıklığını %100'e yakın oranda engelliyor. Oysa bildiğiniz gibi, sadece kaolin uygulamasında bu oran %50'lerin altında.
Evaporatif soğutma büyük bahçelerde çok maliyetli bir işlem. Ancak kapama bahçelerde Türkiye'de de uygulayanlar var.
|
Sn.acem_caylak, ikide bir söylüyorum, tabii ki başka ürünler var.
#224 nolu mesajda yazmıştım. Ne maksatla tekrarlıyorsunuz? Başka ürünler de var diye mi? Sattığınız ürün raynox'a benziyor diye mi?
Ben de tekrarlıyayım, Raynox ciddi bir ürün. Tek fonksiyonlu olmasına rağmen farklı bir mantığı, malzemesi ve teknolojisi var. Meyvalar wax ile kaplandığı için her ne kadar OMRI listesinde yok ise de UV ve IR ışınlarından korumada önemli bir yeri var. Fotosentez ve pestisit özellikleri çok belli değil.
Geçen gün, hiç yazmadığı halde bu başlığı iyi takip eden, zaman zaman özel mesajlarla bilgi alış verişi yaptığımız bir arkadaşımız ilginç bir bilgi paylaştı. Nefes alan elastiki cam kaplama. İlk bakışta nasıl olur ki, diye düşünüyor insan. Neden olmasın ki? Bence müthiş bir geliştirme. Arkasında yüksek teknoloji ve ar-ge var. Tarımda kullanımı olur mu olmaz mı bilmiyorum. Bir bağda denenmiş ve olumlu olmuş. Elbette, çozülmesi, denenmesi ve yanıtlanması gereken çok soru var. Heyecan verici.