View Single Post
Eski 01-07-2011, 08:17   #100
ilksenozturk
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
ben salon bitkilerim için çok da fazla bişey yapmıyorum açıkcası; gübreyi de çok nadiren veriyorum onlara, nedense bitki besinlerine pek rağbet etmiyorum ama bol bol konuşuyorum onlarla, bol bol seviyorum
en önemlisi toprakları, onları torfa hapsetmeyin. benjamin yer değişimine tepki veren bir bitki, bir süre çevirmeyin bile derim. marginatayı da çok sulamaktan kaçının, toprağı üstten kuruyunca verirsiniz. bir de sanıldığının aksine rahat etsinler diye büyük saksı kullanmayın, saksıdan taşacak kıvama gelmedikçe saksılarını değiştirmiyorum.
orkide konusunda çok bilgili değilim ama 3 ayda tüm çiçeklerini dökmesi çok doğal bir olaydır, ömürleri bitti çiçeklerinin. çiçek olan dalını 3. boğumdan keserseniz yeniden çiçeklenebilir belki. sapı kurursa da üzülmeyin, en iyisi bir süre çiçeklenmeyip kendine gelmesidir, toparlamasıdır zaten. bende ilk yıllarını geçiren orkidelerimin çiçeklenmesine izin vermemiştim, hepsi 2. senelerinde açtılar. gövde ucu kurumaso göbek kısmından su aldığını ve çürüdüğünü gösterebilir, köklerini çıkarıp kontrol edin derim ama o konuda forumu baştan sona okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön